Bitcoin Fiyatında Yükseliş ve Geleceğe Bakış

Bitcoin Fiyatında Yükseliş ve Geleceğe Bakış

Bitcoin’in nötr görünümü sürdürülebilir bir ralliyi işaret ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 5.03.2024 - 09:43
  • Güncelleme : 5.03.2024 - 09:43
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin, son %8’lik artışla tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşıyor. Şu anda 67,300 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin’in piyasa değeri 1,323 trilyon dolar. BTC‘nin haftalık kazancı %22’yi geçerken, Euro ve Türk Lirası karşısında da rekor kırdı.

Bitcoin’in Güncel Performansı

Bitcoin’in fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 doların sadece %3 gerisinde. Yatırımcılar ve traderlar bu seviyenin aşılacağını öngörüyor. Diğer altcoinlerin aksine, Bitcoin’in nötr görünümü sürdürülebilir bir ralliyi işaret ediyor. Short pozisyonların kapatılma ihtimali, fiyatın 70,000 doların üzerine çıkabileceğine işaret ediyor.

Yatırımcılar, Bitcoin’in rekor seviyelere ulaşmasının ardından piyasa duyarlılığının nasıl gelişeceğini takip etmekte fayda görüyor. Piyasa hareketlerinin genellikle beklenenden farklı olabileceği ve yatırımcıların 2021 yılından bu yana büyük kazançlar elde ettiği belirtiliyor.

Bitcoin’in Piyasa Dinamikleri

Bitcoin ağında 134 milyon dolarlık tasfiye yaşandı ve bunun 105 milyon doları short pozisyonların kapanmasıyla oldu. Onchain analistlere göre, uzun süreli hodlerler tüm zamanların en yüksek dağıtımına başladılar ve bu dağılımın büyük bir kısmı Grayscale Bitcoin Trust ile ilişkili.TD Sequential göstergesine göre, 4 saatlik grafikte Bitcoin için satış sinyali belirdi. Bu sinyaller, Bitcoin’in fiyatında %1,5 ile %4,7 arasında düşüşlere yol açtı. Bu, kısa vadeli yatırımcılar için önemli bir gözlem noktası olabilir. Ayrıca, Bitcoin sahiplerinin çoğu %100 kârda işlem gördüğünden, bazı yatırımcıların kâr realizasyonu yapmayı düşündükleri de gözlemleniyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ