20 bin dolardan beri Bitcoin alan adresler vites yükseltti

20 bin dolardan beri Bitcoin alan adresler vites yükseltti

Blok zinciri analiz firması Santiment’e göre, 0.1 ila 100 BTC tutan, küçük ve orta ölçekli Bitcoin adresleri, son zamanlarda alımlarını önemli ölçüde artırdı.
  • Haber Merkezi
  • 5.01.2023 - 09:57
  • Güncelleme : 5.01.2023 - 09:57
Sosyal Medya'da Paylaş

Santiment ekibi, bunun kripto tarihindeki en agresif satın alma döngülerinden biri olduğunu vurguladı. Analize göre bu adresler, daha önce 2017’deki boğa koşusu sırasında aktif olarak daha fazla Bitcoin satın alıyor ve biriktiriyorlardı. O dönem fiyatın 20 bin doları aşmasının ardından varlıklarının bir kısmını satmaya başladılar. Sonrasında ise piyasanın dip noktasında daha agresif şekilde birikime geçtiler ve 2020’nin sonuna kadar buna devam ettiler.

20 bin doların altına düştüğünden beri alıyorlar

Söz konusu adresler, Bitcoin’in 20 bin doların altına düştüğü geçtiğimiz Temmuz’a kadar birikim anlamında 2020’de görülen zirve seviyelerine ulaşamamışlardı. Temmuz’dan bu yana ise varlıklarını yüzde 9 oranında artırdılar. Analiz, bu yatırımcıların uzun vadeli dönemlerde haklı çıktıklarını öne sürüyor.

 

Ethereum’da durum

Öte yandan 1 ila 100 ETH’si olan küçük ve orta ölçekli yatırımcılar ise son birkaç yıldır ETH biriktiriyor. 2019 yılının Mart ayında fiyatın 150 doların üzerine çıktığı ve 2020’de ise 500 doları aştığı dönemde bu yatırımcılar, ETH varlıklarının bir kısmını sattı. Öte yandan 2021’deki çöküşten bu yana ilgili adresler, aktif olarak ETH biriktiriyor. Santiment, bu noktada, bireysel yatırımcı kalabalığının ETH’ye güven duyduğu yorumunu yapıyor.

Daha büyük hesaplar BTC’lerini satıyor

Santiment’in 31 Aralık’ta paylaştığı bir tweet, yukarıda bahsedilen küçük ve orta ölçekli adreslerin aksine, bin ila 10 bin Bitcoin tutan hesapların BTC’lerini yoğun bir şekilde sattığını ortaya çıkardı.

Genel olarak, Bitcoin’in geçen yıl kasım ayında tarihi bir zirveye ulaşmasından bu yana bu adresler, BTC’den kümülatif 10.75 milyar dolar değerinde satış yaptı. Şirket, bu genel satışın piyasanın “2022’ye tekleyerek girmesinin” bir nedeni olduğunu düşünüyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ