Bitcoin (BTC) ATH’ye Koşarken Uyarı Analistten Geldi! Bu Görünüm Yüzde 4,7 Demek!

Bitcoin (BTC) ATH’ye Koşarken Uyarı Analistten Geldi! Bu Görünüm Yüzde 4,7 Demek!

Bitcoin fiyatı ATH seviyesine çok yaklaştı.
  • Haber Merkezi
  • 5.03.2024 - 09:40
  • Güncelleme : 5.03.2024 - 09:40
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin fiyatı yaşadığı son %8’lik yükselişin ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya giderek yaklaşırken ralli giderek durdurulamaz bir hal alıyormuş gibi görünüyor. Yazım saati itibariyle, Bitcoin 67,300 dolar fiyat seviyesinde işlem görüyor ve 1,323 trilyon dolar market hacmine sahip. Bir diğer yandan grafiklere bakıldığında ise, BTC‘nin haftalık kazancının %22’yi aşması dikkat çekiyor. Bir diğer yandan, Bitcoin fiyatı EUR ve TRY’de tüm zamanların en yüksek seviyelerini dün itibariyle aştı.

Bitcoin Fiyat ve Ralli İncelemesi

Santiment tarafından sağlanan verilere, Bitcoin’in 67.300 dolar seviyesindeki fiyatı %3’lük bir farkla, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara oldukça yakın görünüyor. Kısa bir süre içerisinde bu seviyenin geride kalacağını düşünen yatırımcılar ve trader’lar bu konuya dikkat çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bugün de devam eden meme coin ve diğer altcoinlerdeki rallinin aksine, Bitcoin’in nötr görünümü aslında bir ralliyi sürdürmek için elverişli bir görünüme işaret ediyor.

Traderlar arasında bir noktaya kadar güvensizlikle paralellik gösteren bu görünüm, short pozisyonların tasfiye edilebileceğine işaret ediyor ve bu da 70.000 doların ötesinde bir ralli ihtimalini beraberinde getiriyor.

Olası bir biçimde ATH seviyesine ulaşılırsa duyarlılığın nasıl gelişebileceğini takip etmek yatırımcılar adına daha sağlıklı olacaktır, çünkü kitle algıları önemli direnç seviyelerinin aşılmasının ardından hızlı bir biçimde değişiklik gösterebilir.

Yine Santiment tarafından sağlanan verilere göre, piyasa hareketlerinin genellikle trader’larının beklentilerine ters bir biçimde gerçekleşebileceğini belirtmek gerekiyor. Bitcoin’den (BTC) elde edilen kârların en son 2021 yılında bu büyüklükte görülmüş olması, BTC’lerini elinde tutan ortalama yatırımcıların önemli ödüller kazandığını ortaya koyuyor.

CoinGlass’ın sağladığı tasfiye verilerine göre ise Bitcoin ağında 134 milyon dolardan fazla tasfiyenin gerçekleştiği ortaya çıkıyor. Bunların 105 milyon dolarlık kısmı ise short’ların tasfiyesiyle sonuçlandı.

Bitcoin’in (BTC) Geleceği

Onchain analist Checkmate, uzun süredir Bitcoin hodl eden yatırımcıların tüm zamanların en yüksek (ATH) dağıtımına başlatıldığına vurgu yaparak Bitcoin piyasasında yaşanan dikkat çekici yönelimlere de vurgu yaptı. Bahsedilen dağılımın ise %40-50’sini Grayscale Bitcoin Trust’la (GBTC) ilişkilendirdi.

Bir diğer yandan yaptığı analizlerle dikkat çeken Ali Martinez’e göre, TD Sequential göstergesi incelendiğinde 4 saatlik grafikte Bitcoin için bir satış sinyali dikkat çekiyor. Tarihsel incelemede, 15 Şubat tarihinden bu yana benzer sinyallerin ardından Bitcoin’in fiyatında %1,5 ile %4,7 oranında düşüş yaşandığı görülmüştür.

Bahsedilen inceleme, kısa vadeli yatırım yapan kişiler için gözlemlenmeye değer bir nokta olabilir. Ayrıca, Bitcoin sahiplerinin %100 kârda işlemlerine devam ettikleri düşünüldüğünde, bir miktar kâr almayı düşünen yatırımcıların sayısı da gün geçtikçe artıyor olabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ