En Son Kasım 2021’de Görülmüştü! Bitcoin’in Fiyatı Opsiyon Piyasasından Aldığı Güçle Parladı!
  • En Son Kasım 2021’de Görülmüştü! Bitcoin’in Fiyatı Opsiyon Piyasasından Aldığı Güçle Parladı!

En Son Kasım 2021’de Görülmüştü! Bitcoin’in Fiyatı Opsiyon Piyasasından Aldığı Güçle Parladı!

Opsiyon blok piyasasında hafta sonu boyunca 5 milyon doları aşan alım opsiyonu emirlerinin görülmesiyle Bitcoin hareketlendi.
  • Haber Merkezi
  • 4.03.2024 - 09:29
  • Güncelleme : 4.03.2024 - 09:29
Sosyal Medya'da Paylaş
Hafta sonu boyunca opsiyon blok piyasasında önemli bir hareketlilik yaşandı ve 5 milyon doları aşan blok emirler verildiği görüldü. Emirlerin büyük çoğunluğu ise alım opsiyonuydu. Opsiyon piyasasındaki alım aktivitesindeki bu artışı Bitcoin‘in (BTC) fiyatının bugün en son 15 Kasım 2021 tarihinde görülen ve yılın en yüksek seviyesine karşılık gelen yaklaşık 64 bin 300 dolara yükselmesi takip etti.

Bitcoin’e Opsiyon Piyasası Desteği

Greekslive‘ın verilerine göre genellikle 5 milyon doları aşan büyük işlemlerle bilinen opsiyon blok piyasasında hafta sonu boyunca alım opsiyonlarında kayda değer bir artış oldu. Alım aktivitesindeki bu artış özellikle Bitcoin’in bugün Binance borsasında 64 bin 300 dolarla yılın en yüksek seviyesine ulaşması ışığında yatırımcılar arasında artan bir yükseliş hissine işaret ediyor.

Piyasada önemli sayıda kısa vadeli boğa spread’inin işlem görmesi iyimserliğin arttığı bir atmosfere ve daha fazla aksiyona yönelik güçlü bir eğilime işaret ediyor. Bunun bir sonucu olarak ultra kısa vadeli zımni volatilite (IV) yaklaşık yüzde 80’e yükseldi ve bu da ateşli bir piyasa duyarlılığına ve fırsatı kaçırma korkusu (FOMO) aşamasına geçişin sinyallerini veriyor.

Piyasadaki hakim atmosfer, yatırımcıların potansiyel kazançlardan yararlanmak için artan bir aciliyet duygusu sergilemesiyle birlikte daha agresif pozisyonlar almaya yönelik güçlü bir eğilimin bir parçası. Bu duygu, yatırımcıların hızla yükselen bir piyasada pozisyon almak ya da pozisyonlarını genişletmek için acele ettiği, FOMO aşamasının tipik özellikleriyle örtüşüyor.

Ralli Tüm Şiddetiyle Devam Ediyor

Opsiyon ticaretindeki aktivite ve yükseliş hissiyatındaki kayda değer artış Bitcoin’in bu yıl içinde yeni zirvelere ulaşmasını sağlayan devam eden rallisinin önemli bir parçası. Bitcoin dikkat çekmeye ve yatırım almaya devam ederken opsiyon piyasası da en büyük kripto parayı çevreleyen artan iyimserliği ve spekülatif coşkuyu yansıtıyor.Güncel verilerle BTC, son 24 saatte yüzde 2,43 yükselişle 63 bin 468 dolardan işlem görüyor. Veriler en büyük kripto paranın fiyatının bu yükselişle son 7 gündeki kazançlarını yüzde 23,55’e, son 30 gündeki kazançlarını ise yüzde 47,87’ye çıkardığını gösteriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ