MicroStrategy’den 600 milyon dolarlık yeni Bitcoin adımı

MicroStrategy’den 600 milyon dolarlık yeni Bitcoin adımı

Bitcoin alımı yapmak üzere 600 milyon dolarlık özel tahvil çıkaracağını duyurdu.
  • Haber Merkezi
  • 5.03.2024 - 09:45
  • Güncelleme : 5.03.2024 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş

Hisse değeri dün tarihi rekor kıran ve gün kapanışını da yine rekorla yapan MicroStrategy şirketi, daha fazla Bitcoin alma hedefiyle 600 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil çıkaracağını duyurdu. 2030 yılında süresi dolacak olan tahviller, özel ve kalifiye yatırımcı grubuna sunulacak.

Geçtiğimiz hafta 3000 adetlik yeni bir Bitcoin alımı açıklayan MicroStrategy, daha fazla Bitcoin alımı yapmak üzere 600 milyon dolarlık özel tahvil çıkaracağını duyurdu. Tahviller, genel bir satışa değil, özel ve kalifiye yatırımcı gruplarına sunulacak.

Yapılan açıklamada, “MicroStrategy, tahvillerin satışından elde edilen net geliri fazladan Bitcoin satın almak ve genel şirket harcamaları için kullanmayı planlamaktadır” denildi.

Kâr oranı gittikçe artıyor

Bitcoin fiyatının artması ise MicroStrategy şirketinin kredi alım gücünü her defasında daha da artırıyor. Şirketin elindeki Bitcoin değeri henüz birkaç gün önce 12 milyar dolar iken, 67 bin dolarlık fiyattan hesaplandığında şu anda 12.9 milyar dolar civarına çıkmış bulunuyor.

Hisseler rekor kırdı

Elindeki Bitcoin değeri artan MicroStrategy, hisseler açısından da değerine değer katıyor. Şirket hisseleri dün Nasdaq borsasını rekorla tamamladı. 20 yılın fiyat rekoru kırılırken, hisse değeri %25 artışla 1334 dolardan günü kapatmış oldu.

Hafta sonu Portekiz’in Madeira şehrindeki Bitcoin konferansında bir de konuşma yapan Saylor, MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanlık koltuğunda oturuyor. Firmanın en büyük hissedarı konumundaki Saylor, yaklaşık 2.4 milyon adet hisse tutuyor.

Ünlü iş adamının ayrıca 17 bin 700 adetten fazla da kişisel Bitcoin’i bulunuyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ