5 Usta Analist: Altın Fiyatları, Bu Seviyelere Oynuyor!

5 Usta Analist: Altın Fiyatları, Bu Seviyelere Oynuyor!

Güçlü bir ABD doları ve büyük merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek için agresif faiz artırımlarına yönelik beklentiler sarı metali baskı altına aldı. Bu ortamda altın fiyatları, Perşembe günü altı haftanın dibini gördü. Usta analistler piyasayı yorumluyor ve tahminlerini paylaşıyor.
  • Haber Merkezi
  • 2.09.2022 - 16:17
  • Güncelleme : 2.09.2022 - 16:17
Sosyal Medya'da Paylaş

Clifford Bennett: Altın fiyatları, 1.600 dolara kadar düşebilir

Spot altın, yazı sırasında %0,3 düşüşle 1.706,23 dolardan işlem görüyordu. Günün erken saatlerinde külçe 1.701,10 dolar ile 21 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,5 düşüşle 1.717,40 dolara geriledi. ACY Securities baş ekonomisti Clifford Bennett, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ŞİMDİ ANLIYORUM Kİ ALTIN, BİR SÜRELİĞİNE ZAYIFLAYACAK. ALTIN FİYATLARI İÇİN UZUN VADELİ GÖRÜNÜM OLUMLU. ANCAK ÖNCE HİSSE SENETLERİYLE AYNI GENEL KALDIRAÇ KAYBINI YAŞAYACAK. BU ARADA ALTIN, MUHTEMELEN 1.600 DOLARA KADAR DÜŞECEK.


 

Edward Moya: Bu durum altın fiyatları için iyi değil

ABD Federal Reserve, hane halkı ve işletmeler için biraz acı olsa bile, enflasyonu bastırmak için borçlanma maliyetlerini gerektiği kadar yüksek tutmanın sinyalini verdi. Bu ortamda altın fiyatları, 2018’den bu yana en uzun aylık kayıplarını verdi. Böylece sarı metal, Ağustos ayında beşinci aylık düşüşünü kaydetti.

Euro bölgesi enflasyonu geçen ay rekor bir seviyeye yükseldi. Bu da Avrupa Merkez Bankası’nın daha agresif faiz artırımlarına yönelik durumu pekiştirdi. Altın, enflasyona karşı bir önlem olarak görülür. Bununla birlikte, yüksek faiz oranları, doları yükseltirken külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini de artırıyor. Bu arada DXY, bu haftanın başlarında yirmi yıllık zirvesine yakın bir yerde sabit kaldı.

OANDA kıdemli analisti Edward Moya, eşi benzeri görülmemiş enflasyonist baskı nedeniyle merkez bankalarının sıkılaştırma konusunda agresif olacaklarının çok daha net hale geldiğini söylüyor. Buradan hareketle analist, bunun altın için iyi olmadığını kaydediyor.
 
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ