92 Yaşındaki Warren Buffett Bitcoin’in (BTC) Hiçbir Değeri Yok!

92 Yaşındaki Warren Buffett Bitcoin’in (BTC) Hiçbir Değeri Yok!

Warren Buffett, yine BTC'yi eleştiriyor.
  • Haber Merkezi
  • 13.04.2023 - 09:44
  • Güncelleme : 13.04.2023 - 09:44
Sosyal Medya'da Paylaş

Berkshire Hathaway‘in efsanevi yatırımcısı ve CEO’su Warren Buffett, bu sabah SquawkCNBC’ye verdiği bir demeçte lider kripto para birimi Bitcoin‘i (BTC) bir kez daha eleştirerek, kripto yatırımcılarının tepkisini çekti.

Son yüzyılın en başarılı yatırımcılarından bir tanesi olan Buffett, her ne kadar çok başarılı bir yatırım serüveni geçirmiş olsa da, Bitcoin veya altcoin‘lere ısınamıyor.

Bitcoin’i gerçek değeri olmayan bir “kumar jetonu” olarak etiketleyen Buffett’in yorumları, kripto sektörüne tepki çekerken, Buffet’ın piyasa hakkında ne kadar şüpheci bir tavır takındığını özetliyor.

Warren Buffett, SquawkCNBC’ye verdiği bir demeçte Bitcoin hakkında şu sözleri aktardı:

“BİTCOİN BİR KUMAR JETONU VE HERHANGİ BİR GERÇEK DEĞERİ YOK. ANCAK BU, İNSANLARIN RULET ÇARKI OYNAMAK İSTEMESİNİ ENGELLEMİYOR”

Geçtiğimiz dönemlerde de birçok kez Bitcoin’i eleştiren Buffett, kripto varlıkları alım satmanın kumar oynamaktan farkının olmadığını savunmakta.

Warren Buffett’ın sağ kolu ve Berkshire Hathaway’in yönetim kurulu başkan yardımcısı Charlie Munger’in de resmen bir kripto para düşmanı olduğu görülüyor.

İlerleyen süreçte Buffett ve Munger gibi efsanevi yatırımcıların Bitcoin hakkındaki fikirleri değişecek mi? merak konusu..

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ