AB Parlamentosu Bitcoin Yasasında Bir Aşamayı Daha Tamamladı!

AB Parlamentosu Bitcoin Yasasında Bir Aşamayı Daha Tamamladı!

Kripto paralar için dönüm noktası olan MİCA yasası bir onay daha aldı.
  • Haber Merkezi
  • 11.10.2022 - 09:51
  • Güncelleme : 11.10.2022 - 09:51
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para birimlerinin Avrupa’daki statüsünü ve regülasyonların ana çerçevesini oluşturan Avrupa Kripto Varlık Piyasaları (MİCA) düzenlemesi bugün yapılan oylamada kabul edildi.

Avrupa Konseyi’nin Ekim ayının başında verdiği onay sonrası Avrupa Parlamentosu’nda bir kez daha oylanacak olan MİCA için komiteden onay çıktı.
 

İki yıldır devam eden sürecin sonunda onaylanan MİCA yasası 28 lehe oya karşılık 1 aleyhe oyla kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu’nda komite oylamasından geçen MİCA yasasının tamamen yasalaşması için, Avrupa Parlamentosu’nun tamamı tarafından nihai onay alması gerekiyor.

Avrupa Parlamentosu’nun tamamı, yasanın nihai onayı için yapılacak oylamayı Ekim ayı sonunda gerçekleştirecek.

Avrupa Parlamentosu Üyeleri, MiCA yasasının yanı sıra, kripto para transferlerinin taraflarıyla ilgili bilgileri içermesini zorunlu kılan kara para aklama karşıtı yasa tasarısı olan Fon Transferi Düzenlemesi’ni de oyluyor.

Bu düzenlemeyle kara para aklamanın önüne geçmek hedeflenirken, bu yasanın da MİCA ile birlikte tüm Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması ve yasalaşması bekleniyor.
 

MİCA müzakerelerine öncülük eden milletvekili Stefan Berger MİCA onayıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, oylamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Bir adım daha ileri. Görüşmelerin sonucu olarak MİCA yasası AB Parlamentosu komitesi tarafından kabul edildi. Bu iyi haber.” dedi.

MİCA yasası, her şey beklendiği gibi ilerlemesi halinde, önümüzdeki baharda gerçekleşmesi muhtemel olan resmi gazetesinde yayınlandıktan 12 ila 18 ay sonra yürürlüğe girecek.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ