ABD Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitme İhtimali Bitcoin ve Kripto Piyasasını Etkileyebilir
  • ABD Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitme İhtimali Bitcoin ve Kripto Piyasasını Etkileyebilir

ABD Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitme İhtimali Bitcoin ve Kripto Piyasasını Etkileyebilir

Ali Martinez, önemli bir dönüm noktasında tek bir günde 700.000’den fazla yeni BTC adresi oluşturulduğunu bildirdi
  • Haber Merkezi
  • 6.11.2023 - 09:42
  • Güncelleme : 6.11.2023 - 09:42
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta 35.000 dolar civarında görece sabit kaldı. Altcoinler ise kripto para piyasasındaki hafta sonu rallisini yönetti. ABD’deki son istihdam verileriyle kripto piyasasında depreme neden olacak tarihin belirginleşmeye başladığı görülüyor.
Ekim ayına ait ABD istihdam verileri, beklentiden daha düşük çıktı. Bu veri sonucunda analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2024’e girerken beklenenden daha erken bir faiz indirimine gidebileceği tahminlerini dile getirdiler. Bazı analistler, ilk faiz indiriminin Mart 2024’e kadar yapılması için daha yüksek olasılıklar verdi. Bu, hisse senetleri ve kripto paralar gibi riskli varlıklarda büyük bir ralli olacağı anlamına gelebilir.
CME FedWatch Araçlarına göre, ABD Merkez Bankası’nın, Mart toplantısında ana faiz oranını mevcut seviyelerin 25 baz puan altına indirme olasılığı, geçen hafta Perşembe günündeki %12,9’dan Cuma günü %25,9’a yükseldi. Fed fonu vadeli işlemleri, merkez bankasının Mart toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme ihtimalinin %66,5 olduğunu gösteriyor.
Kripto para analisti Ali Martinez, önemli bir dönüm noktasında tek bir günde 700.000’den fazla yeni BTC adresi oluşturulduğunu bildirdi. Bitcoin ağındaki bu büyüme genellikle fiyat tahminleri için en güvenilir göstergelerden biri olarak kabul edilir. Öte yandan, geçen ay 10 milyar doları aşan kripto para piyasasına sermaye girişi, güçlü yatırımcı güvenini göstererek bir ralli beklentisini destekliyor.
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ