ABD’de Spot Bitcoin ETF Onayı Kripto Para Piyasalarını Nasıl Etkileyecek?

ABD’de Spot Bitcoin ETF Onayı Kripto Para Piyasalarını Nasıl Etkileyecek?

Bitcoin ETF’lerine ilişkin onay kararının açıklanması bekleniyor.
  • Haber Merkezi
  • 8.01.2024 - 09:52
  • Güncelleme : 8.01.2024 - 09:52
Sosyal Medya'da Paylaş
Yakında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin onay kararının açıklanması bekleniyor. SEC’nin olumlu bir karar vermesi durumunda, kripto para piyasalarındaki mevcut yükselişin sürmesi öngörülüyor. Bitcoin’in değeri son 3 ayda %60’tan fazla arttı ve bu artışın bir kısmı ETF beklentilerine dayanıyor.SEC’in onay sürecinde 13 şirketten spot Bitcoin ETF başvuruları bulunuyor. ETF uzmanları, SEC’nin rekabeti dengelemek amacıyla birden fazla başvuruya aynı anda onay vermesini öngörüyor. SEC, ABD’nin ilk spot Bitcoin ETF’ine %90 olasılıkla onay vereceği düşünülüyor.

Uzmanlar, spot Bitcoin ETF onayının yasal düzenlemeler altında Bitcoin talebini artırabileceğini ve Bitcoin’in dördüncü blok ödül yarılanmasıyla birlikte arzının azalmasının boğa piyasasını tetikleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca, onay sürecinin kripto para piyasaları için önemli bir katalizör olacağına inanılıyor.

Finansal analist Owen Lau, ETF fon akışlarının piyasadaki etkisini vurgularken, Bitwise finansal danışmanların büyük bir kısmının ETF onayının piyasa için önemli bir etken olacağını düşündüğünü belirtiyor. Tyrone Ross ve JPMorgan’dan Worthington gibi sektör profesyonelleri, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ilk etkisinin hayal kırıklığı yaratabileceğini ancak uzun vadede pozitif etkiler yaratacağını öngörüyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ