ABD'li düzenleyiciler ilk Bitcoin spot ETF'sine 10 Ocak'a kadar karar verecek

ABD'li düzenleyiciler ilk Bitcoin spot ETF'sine 10 Ocak'a kadar karar verecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde spot bir Bitcoin ETF'sinin onaylanması
  • Haber Merkezi
  • 29.12.2023 - 11:05
  • Güncelleme : 29.12.2023 - 11:05
Sosyal Medya'da Paylaş

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), ABD merkezli ilk Bitcoin spot Borsa Yatırım Fonu'nun (ETF) potansiyel lansmanına ilişkin kararını 10 Ocak'a kadar vermesi bekleniyor. Bu kararın kripto para piyasası ve düzenleyici ortamı üzerinde önemli etkileri olabilir.

SEC şu anda bir spot Bitcoin ETF'si sunmak isteyen çeşitli finans kuruluşlarından gelen on ikiden fazla başvuruyu inceliyor. Başvuranlar arasında tanınmış yatırımcı Cathie Wood tarafından yönetilen ARK Invest ve Digital Currency Group'un (DCG) bir iştiraki olan Grayscale gibi önemli sektör oyuncuları yer alıyor. Grayscale, 2013 yılından bu yana kurumsal yatırımcılara tezgah üstü (OTC) işlem gören hisseler aracılığıyla Bitcoin'e erişim sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde spot bir Bitcoin ETF'sinin onaylanması, kripto para birimi endüstrisi için önemli bir kilometre taşını temsil edecek ve daha fazla düzenleyici netlik sunacaktır. Aynı zamanda ABD'nin kripto para düzenlemeleri alanındaki rekabetçi duruşunu da geliştirebilir. Piyasa, aralarında BlackRock, WisdomTree ve VanEck gibi ağır topların da bulunduğu yarışmacıları yakından izliyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ