Ağzından Bal Damlıyor! Boğanın En İyi Kripto Para Analisti Müjdeyi Verdi!

Ağzından Bal Damlıyor! Boğanın En İyi Kripto Para Analisti Müjdeyi Verdi!

Kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran açıklamalar. 2021 yılındaki en iyi analist buydu.
  • Haber Merkezi
  • 10.04.2023 - 09:37
  • Güncelleme : 10.04.2023 - 09:37
Sosyal Medya'da Paylaş
2022 yılı adeta bir kabus gibiydi fakat 2023 güzel başladı. Peki yatırımcıların görmek istediği günler kapıda mı? Henüz Bitcoin (BTC) son ayı piyasası dibinden yaklaşık %80 yukarıda ve gidecek çok yolu var. En azından kripto yatırımcılarının umudu bu yönde. Peki bu boş bir hayal mi? Elbette değil, yıllardır bu hiç boş bir hayal olarak kalmadı.

En İyi Kripto Para Analisti Yorum

Analist PlanB tarafından popüler hale getirilen Stock-to-Flow (S2F) modeli, ilk başlarda hayranlık uyandırdığı kadar daha sonra eleştirilere de maruz kaldı. Fakat 2021 ikinci yarısında herkes ona hayrandı? Kripto para piyasalarının en iyi analisti olarak görülüyordu ve aylarca verdiği hedefler nokta atışı yerine ulaştı. Daha ilginci ne biliyor musunuz? 2022 yılı (muhtemel ayı dibi) yine benzer bir sürece şahitlik etti. Bu sefer yılın ikinci yarısında Capo takma isimli analist popülerdi ve verdiği hedefler nokta atışı yerine ulaştı. Boğa ve ayı zirvesinde 2 çeyreklik dönemde kral olan zıt fikirler. Kripto para piyasalarındaki döngüyü bu örnek çok iyi anlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde, bu ünlü modelin arkasındaki isim PlanB Bitcoin Piyasa Aşamaları adlı en son uzun vadeli grafiğini yayınladı. Bitcoin Piyasa Aşamaları’nın ana sonucu, en büyük kripto para biriminin 2023’ün başlarından itibaren yeni bir boğa piyasasına girdiğidir. PlanB’nin bir YouTube videosunda açıkladığı gibi, yeni model yalnızca bir on-chain değişkene dayanıyor. Ancak, hangi metriğe atıfta bulunduğunu açıklamıyor. Analist daha sonra Bitcoin Market Stages’in bir tahmin ya da değerleme modeli olmadığını (örneğin Stock-to-Flow gibi) ekliyor. Tek amacı Bitcoin’in piyasa döngüsünün hangi aşamasında olduğunu tahmin etmeye (tespit etmeye) çalışmaktır. PlanB, yeni modelinin avantajlarını basit terimlerle vurguluyor;

“Stock-to-Flow’dan sonra en sevdiğim grafik bu, çünkü çok basit, sezgisel ve kullanışlı.”

Kripto Para Boğa Piyasası

Bitcoin Piyasa Aşamaları’nın temel önermesi, her piyasanın (kripto para birimleri ve Bitcoin dahil) döngüler halinde hareket ettiğidir. Dahası, bu döngüler insan psikolojisinin nicel bir temsilinden başka bir şey olmayan matematiksel ve fraktal benzerliklere dayanmaktadır. Analist, “döngünün aşamasıyla ilişkili duyguların size tamamen farklı bir şey söyleyebileceğine; bu nedenle, döngünün hangi aşamasında olduğunuzu bilmenin önemli olduğuna” inanıyor. Bitcoin Piyasa Aşamaları tablosu fikri de buradan doğmuştur “takipçilerini piyasanın genellikle duygularımızdan temelde farklı bir şey gösterdiğinden haberdar etmek” ve bu ses getirebilir.

PlanB‘nin yeni modeli çok basit ve piyasa döngüsünün birbirini izleyen 4 aşama ya da evre içerdiğini varsayıyor;

  • Erken boğa piyasası (mavi)
  • Geç boğa piyasası (yeşil)
  • Erken ayı piyasası (sarı)
  • Geç ayı piyasası (kırmızı)
  • Yukarıdaki grafiğe baktığımızda, geç ayı piyasası aşamasının 2022 sonunda sona erdiğini görüyoruz. Dahası, 2011’den itibaren sayarak 4. ardışık döngüyü tamamladı. PlanB şu sonuca varıyor:

    “Yeni bir döngü başlatmıyoruz, bu nedenle şu anda erken bir boğa piyasasındayız”.

    Analistin yeni modeli de muhtemelen S2F kadar ilgi görecek. 2022 yılı başında aşırı Fed’in faizlerde artışa gitmesi PlanB’nin modelinin alay konusu olmasına neden olmuştu. Vitalik Buterin dahil endüstrinin önde gelen isimleri popüler analisti alaya aldı. Peki sonraki boğa sezonunda PlanB’nin popülerliğini bu yeni model daha da artırır mı? Tarih tekerrür ederse neden olmasın?

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ