Analist Bitcoin’i (BTC) Değerlendirdi: “BTC’de Son 5 Boğada Gözüken Gösterge Gözüktü!”
  • Analist Bitcoin’i (BTC) Değerlendirdi: “BTC’de Son 5 Boğada Gözüken Gösterge Gözüktü!”

Analist Bitcoin’i (BTC) Değerlendirdi: “BTC’de Son 5 Boğada Gözüken Gösterge Gözüktü!”

Kripto para analisti Ali Martinez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Bitcoin'i değerlendirdi.
  • Haber Merkezi
  • 18.04.2023 - 11:10
  • Güncelleme : 18.04.2023 - 11:10
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para analisti Ali Martinez, Twitter üzerinden paylaştığı son analizinde Bitcoin’de daha önceki rallilerde gözlenen bir seviyenin yeniden kaydedildiğini iddia etti.

Ali Martinez Bitcoin’de Rezerv Riski Verisine Dikkat Çekti

Martinez’e göre, Bitcoin Rezerv Riski 0’ın üzerine çıktığında, parabolik fiyat hareketlerine işaret ediyor. Analist, bu göstergenin 2012, 2013, 2015, 2019 ve 2020 yıllarında sırasıyla %2.830, %566, %6.400, %99 ve %487’lik artışlara yol açtığı tarihsel verileri aktardı.

Martinez Rezerv Riski verisinin yeniden 0’ın üstüne çıktığını söyledi ve yeni bir rallinin başlayabileceğini ima etti.

Bununla birlikte Rezerv Riski 0’ın üzerine çıktığında Bitcoin’de her zaman bir ralli yaşanmadı. Örneğin, Aralık 2017’de Rezerv Riski 0.0225’e ulaşmış, ancak Bitcoin fiyatı daha sonra keskin bir düşüş göstermişti.

Rezerv Riski, uzun vadeli coin sahiplerinin görüşlerine dayanarak Bitcoin almanın riskini/ödülünü ölçen bir metriktir. Bitcoin’in mevcut fiyatı ile satış yapmamanın fırsat maliyeti arasındaki oran olarak hesaplanır. Rezerv riski ne kadar yüksek olursa, uzun vadeli sahiplerin güveni o kadar yüksek ve satış teşviki o kadar düşük olur.

Bununla birlikte, genel olarak, rezerv riski boğa piyasaları sırasında artma ve ayı piyasaları sırasında azalma eğilimindedir. Bu nedenle piyasa duyarlılığını ve uzun vadeli holder davranışını ölçmek için kullanılabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ