ARK Invest Coinbase ve GBTC satışlarına devam ediyor

ARK Invest Coinbase ve GBTC satışlarına devam ediyor

Bitcoin'deki büyük yükseliş hareketi öncesinde pazartesi günü Coinbase ve GBTC hisselerini satan ARK Invest şirketi, dün de satışlarını devam ettirdi.
  • Haber Merkezi
  • 25.10.2023 - 10:07
  • Güncelleme : 25.10.2023 - 10:07
Sosyal Medya'da Paylaş

Pazartesi günü toplamda 5.8 milyon dolarlık Coinbase ve GBTC hissesini elinden çıkaran Cathie Wood’un yönettiği ARK Invest şirketi dün de satışlarını sürdürdü. Şirket, 1.8 milyon dolarlık Grayscale Bitcoin Fonu hissesi ile 1.7 milyon dolarlık Coinbase hissesini elinden çıkardı.

Yapılan resmi açıklamaya göre; ARK Next Generation Internet ETF’inin barındırdığı 21 bin 62 adet COIN ve 72 bin 509 adet GBTC hisseleri satıldı. Açıklama dün piyasalar kapandıktan sonra yapıldı.

COIN satışları soru işaretleri yaratmıştı

Şirket özellikle geçen sene yaptığı Coinbase satışlarıyla çok konuşulmuştu. ARK Invest’in, bankacılık krizi döneminde Bitcoin’deki yükselişe eşlik eden COIN hisselerini elinden çıkarmasından sadece bir gün sonra SEC, Coinbase’e dava açmış ve hisseler adeta çakılmıştı. Firma daha sonra, sattığı bölgenin çok daha düşük seviyesinden yeniden alımlar yapmıştı.

ARK Invest şirketinin de diğer 11 firma ile birlikte Bitcoin spot ETF başvurusu bulunuyor. SEC’nin konuyla ilgili ARK Invest’e vereceği son cevabın günü ise 10 Ocak 2024…

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ