Beklenen Bitcoin tahvilleri öncesi Bitfinex’e lisans çıktı

Beklenen Bitcoin tahvilleri öncesi Bitfinex’e lisans çıktı

“Dünyanın dört bir yanından şirketlerin taşınması için cazip bir ortam”
  • Haber Merkezi
  • 12.04.2023 - 09:51
  • Güncelleme : 12.04.2023 - 09:51
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitfinex, El Salvador’un yeni Dijital Varlık İhraç Yasası kapsamında Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı olarak lisanslanmak üzere onay alan dünyanın ilk uluslararası dijital varlık platformu olduğunu duyurdu.

Lisans, hisse senetleri ve tahviller gibi yenilikçi gerçek dünya tokenize varlıklarının ihracını ve alım satımını mümkün kılacak. Dolayısıyla Bitfinex’te yer alacak ve El Salvador devletinin ihraç edeceği Bitcoin tahvillerine de zemin hazırlıyor.

El Salvador Ulusal Kongresi tarafından Ocak 2023’te kabul edilen Dijital Varlık İhraç Yasası, Orta Amerika ülkesinde finansal inovasyonun ve büyümenin artmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. El Salvador, şimdi bu temel üzerine inşa ederek hem yabancı hem de yerli şirketlerin yanı sıra bireysel ve kurumsal yatırımcılar için daha kapsayıcı ve erişilebilir bir finansal ortamın önünü açıyor.

“Dünyanın dört bir yanından şirketlerin taşınması için cazip bir ortam”

Bu gelişme aynı zamanda El Salvador’un yüksek teknolojili finansal inovasyon için bölgesel ve küresel bir merkez olma yönündeki hızlı dönüşümünü bir kez daha vurgulayarak, dünyanın dört bir yanından işletmelere cazip bir ortam yaratıyor.

El Salvador Ulusal Dijital Varlık Komisyonu tarafından bugün resmi olarak verilen yeni lisans, Bitfinex Freedom Manifesto’da belirtilene göre, Bitfinex’in dünyanın dört bir yanındaki ülkelere finansal özgürlük ve katılım sağlamaya yönelik uzun vadeli stratejisinde önemli bir adıma işaret ediyor.

Daha önceki haberlerde El Salvador’un haziran ve eylül ayları arasında Bitfinex’te Bitcoin tahvillerini piyasaya süreceği belirtilmişti.

Bitfinex’in baş teknoloji sorumlusu Paulo Ardiono yaptığı açıklamada, “Bu lisansı alan ilk şirket olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu lisans, Bitfinex Securities’in yeni dijital varlık düzenleme rejiminde belirtildiği gibi açıkça tanımlanmış hak ve yükümlülüklere sahip varlıkların ihracını ve ikincil ticaretini kolaylaştırmasını sağlayacaktır.” dedi.

El Salvador, 7 Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ