Beklenen Oldu! Genesis İflas Etti! Bitcoin’de Son Durum Ne?

Beklenen Oldu! Genesis İflas Etti! Bitcoin’de Son Durum Ne?

Genesisi iflas başvurusunda bulundu.
  • Haber Merkezi
  • 20.01.2023 - 10:02
  • Güncelleme : 20.01.2023 - 10:02
Sosyal Medya'da Paylaş
Geçtiğimiz günlerde Bloomberg Genesis’in iflas başvurusunda bulunmak için hazırlık yaptığını iddia etmişti. Ve sonunda beklenen oldu.

Digital Currency Group’un (DCG) kripto para kuruluşu Genesis dün gece geç saatlerde New York federal bölge mahkemesinde Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu.

2022’nin Kasım ayında kripto para borsası FTX‘in iflasından bu yana likidite krizi yaşayan Genesis 16 Kasım’da para çekme işlemlerini askıya almıştı.

O günden bu yana likidite krizini aşmaya çalışan Genesis başarılı olamadı ve iflas başvurusunda bulundu.

Coindesk haberinde Genesis’in iflas başvuru dilekçesinde 100 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında varlığı, 100 milyon dolar ve 500 milyon dolar borcu ve 1 ila 49 alacaklıya sahip olduğunu tahmin ettiğini yazdı.

Genesis ayrıca bağlı ortaklıkları Genesis Global Capital, LLC ve Genesis Asia Pacific Pte. Ltd için de ayrıca iflas koruması için başvuruda bulundu.

Genesis iflas başvurusunda bulunmadan önce yeni sermaye toplamak ve alacaklılarla bir anlaşmaya varmak için çabalıyordu ancak bunda başarıya ulaşmayan Genesis Ocak ayının başlarında çalışanlarının %30’unu işten çıkarmıştı.

Ayrıca Genesis’in ana şirketi DCG de ortaklarına ödenen temettü ödemelerini askıya aldığını belirtmişti.

Genesis’in iflas başvurusundan sonra şimdi ise gözler ana şirket DCG ve DCG’ye bağlı olan dijital varlık yöneticisi Grayscale’e çevrildi.

Genesis’in iflas haberiyle birlikte yeniden 21.000 doların altına sarkan Bitcoin (BTC) şu sıralar 21.000 dolar seviyesinin üstüne çıkmak için mücadele ediyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ