Benjamin Cowen Uyardı: Bu Gösterge Bitcoin’de Düşüşe İşaret Ediyor!

Benjamin Cowen Uyardı: Bu Gösterge Bitcoin’de Düşüşe İşaret Ediyor!

Cowen da, Bitcoin (BTC) gibi önemli kripto paraların fiyat hareketleri
  • Haber Merkezi
  • 1.11.2023 - 09:26
  • Güncelleme : 1.11.2023 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Fiyat tahminlerinin arttığı kripto piyasalarında, teknik analizin ve göstergelerin önemi daha da öne çıkmış durumda. Analist Benjamin Cowen da, Bitcoin (BTC) gibi önemli kripto paraların fiyat hareketlerini incelemek ve gelecekteki potansiyel hareketleri tahmin etmek için teknik analiz araçlarından birini kullanarak dikkat çekici bir gözlemde bulundu.

Benjamin Cowen, Bitcoin’in geçmişte düşüş sinyalini veren “altın haç” (golden cross) formasyonu oluşturduğunu söyledi.

Altın haç veya “Golden Cross”, teknik analizde yaygın olarak kullanılan bir gösterge olarak kabul edilir. Bu gösterge, bir varlığın kısa vadeli 50 günlük hareketli ortalaması (MA) ile uzun vadeli 200 günlük hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi inceler. Altın haç, 50 günlük MA’nın 200 günlük MA’yı yukarıdan aşağıya kesmesi veya geçmesi durumunda ortaya çıkar. Altın haç, genellikle bir varlığın fiyatının potansiyel olarak artacağı bir yükseliş sinyali olarak yorumlanır. Bu, yatırımcılar ve analistler için olumlu bir işarettir ve fiyatın yükselişe geçebileceği bir dönemi işaret edebilir.

Ancak, Benjamin Cowen, Bitcoin özelinde bu göstergenin tarih içindeki performansını incelediğinde ilginç bir noktaya dikkat çekiyor. Cowen’a göre, Bitcoin tarihsel olarak altın haçı gördükten sonra büyük fiyat yükselişleri yaşamış olsa da, bu yükselişlerin ardından sık sık düzeltmeler ve fiyat geri çekilmeleri yaşanmış. Yani, Bitcoin için bu gösterge, bir yükseliş başlangıcı gibi görünse de, bu yükselişin ardından yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini ima ediyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ