Birçok Kez Bilen Ünlü Analistten Bitcoin’de Çin Sermayesi Uyarısı! Fiyatı Zıplatabilir!
  • Birçok Kez Bilen Ünlü Analistten Bitcoin’de Çin Sermayesi Uyarısı! Fiyatı Zıplatabilir!

Birçok Kez Bilen Ünlü Analistten Bitcoin’de Çin Sermayesi Uyarısı! Fiyatı Zıplatabilir!

BitMEX'in kurucusu Arthur Hayes, Çin'den sermaye kaçışının kripto para piyasasıyla ilgili önemli bir trend olduğunu söyledi.
  • Haber Merkezi
  • 22.09.2023 - 09:28
  • Güncelleme : 22.09.2023 - 09:28
Sosyal Medya'da Paylaş
Önde gelen kripto para borsalarından BitMEX’in kurucusu ve eski CEO’su Arthur Hayes‘e göre Çin’den olası sermaye kaçışı izlenmesi gereken önemli bir trend ve doğrudan doğruya kripto para piyasasını da yakından ilgilendiriyor olabilir.

Çin’deki Sermaye Kaçışı

Google Finance’in verilerine göre Çin yuanı (CNY) 2023’ün başından bu yana ABD doları karşısında yüzde 5’in üzerinde düştüğünü gösteriyor. Hayes, sosyal medya platformu X’teki kişisel hesabından Çin analisti ve Orient Capital Research’ün genel müdürü Andrew Collier ile potansiyel Çin’deki sermaye kaçışı hakkında konuştuğunu söyledi.

Hayes, Collier’in potansiyel eğilimi izlemenin en iyi yolunun Çin’in net ihracat gelirleri (ihracat gelirlerinden ithalat maliyetlerinin çıkarılması) ile ülkenin döviz rezervleri (Çin merkez bankası tarafından tutulan döviz rezervi varlıkları) arasındaki farkı ölçmek olduğunu söylediğini de ekledi.

 

Bloomberg’in verilerine göre şu anda Çin’in döviz rezervleri 2023 yılının başından bu yana yaklaşık 32 milyar dolar artmış durumda. Trading Economics verileri ise Çin’in yılın başından bugüne ticaret fazlasının 553 milyar dolar civarında olduğunu gösteriyor.

“Umarım Sermayenin Bir Kısmı Bitcoin’in Yolunu Tutar”

Hayes, tüm bunlar ışığında yaklaşık 520 milyar doların bir şeyler yapmak için Çin’den çıktığının söylenebileceğinin altını çizerek konunun kripto para piyasasıyla potansiyel ilişkisini açıklamak için şunları ifade etti:

Öne çıkan bazı ihtimaller şunları: 1) Çin çok fazla altın satın alıyor. 2) Çin, bankaların ve şirketlerin ABD doları cinsinden offshore borçlarını ödüyor. 3) Bazı zengin yoldaşlar kümesten kaçıyor.

Çin’in yapmadığı en önemli şey ise DAHA FAZLA ABD TAHVİLİ SATIN ALMAK!

Japon yeni zayıfladığı sürece, Çin ihracatının Japonya’ya karşı rekabetçi kalabilmesi için Çin yeninin zayıflaması gerekiyor. Çin sermayesi nereye giderse gitsin, SIZE’e gitmeye devam edecektir. Umarım sermayenin bir kısmı Satoshi ve BTC‘nin yolunu tutar.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ