Bitcoin, ABD’yi terk ediyor: Rezervler, 2017 seviyesine indi

Bitcoin, ABD’yi terk ediyor: Rezervler, 2017 seviyesine indi

Binance US’te Bitcoin spread’leri rekor kırdı
  • Haber Merkezi
  • 12.06.2023 - 09:52
  • Güncelleme : 12.06.2023 - 09:52
Sosyal Medya'da Paylaş

ABD borsalarında tutulan BTC miktarı, Ocak 2017'den bu yana görülmeyen seviyelere geriledi. Ayrıca ABD borsalarındaki işlem hacimlerinin de diğer borsalara kıyasla önemli ölçüde düşüş kaydettiği gözlendi.

On-chain veri analizi şirketi CryptoQuant tarafından hazırlanan özel bir rapor, ABD merkezli kripto para borsalarındaki Bitcoin rezervlerinin 2017’nin Ocak ayından bu yana görülmeyen seviyelere gerilediğini ortaya koydu.

Raporda, ABD borsalarında tutulan BTC miktarının 700 bine gerilediği, buna karşın ABD dışında bulunan borsalardaki BTC miktarının ise 1.2 milyona çıktığı belirtildi. Söz konusu makas değişimi, geçen yılın sonlarında gerçekleşirken, aradaki fark geride bıraktığımız birkaç ayda daha da derinleşti. Bu süreçte, rezervlerini en çok artıran borsaların Binance, OKX ve Bitfinex olduğu kaydedildi.

Öte yandan ABD merkezli borsaların işlem hacimleri de son dönemde keskin düşüş yaşadı. Uluslararası platformların işlem hacimleri, ABD merkezli platformların işlem hacimlerini 4’e katladı. Bu keskin artışın özellikle 2022’de Binance’in Bitcoin’de sıfır işlem ücreti kampanyasının bir sonucu olarak ortaya çıktığı vurgulandı. Binance, yakın zaman önce bu kampanyayı sonlandırmıştı.Ortaya çıkan bu tablonunun nedenlerinin Fed’in para politikasında sıkılaşmaya gitmesi ve ABD’de SEC başta olmak üzere regülatörlerin piyasaya dair artan baskısı olduğu düşünülüyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ