Bitcoin Borsası Coinbase İşlem Hacminde Rekor Kırdı – Binance’i Geçebilir mi?

Bitcoin Borsası Coinbase İşlem Hacminde Rekor Kırdı – Binance’i Geçebilir mi?

Coinbase, ABD’li Müşterilere Kripto Vadeli İşlemleri Sunacak
  • Haber Merkezi
  • 21.08.2023 - 09:59
  • Güncelleme : 21.08.2023 - 09:59
Sosyal Medya'da Paylaş

Coinbase’in uluslararası türev borsası, günlük işlem hacminin $300 milyona yaklaşmasıyla büyük bir artış kaydetti.

The Block raporlarına göre, vadeli sözleşmelerin işlenmesini kolaylaştıran Coinbase International, 14 Ağustos’tan bu yana sürekli olarak günlük hacimlerde $100 milyonun üzerine çıktı. Bu hacim 18 Ağustos’ta dikkat çeken bir şekilde $287 milyona ulaştı.

Mayıs’ta faaliyete geçen Coinbase International, Coinbase’in küresel genişleme planlarının bir parçasıdır. Şirket, ABD’de karmaşık bir düzenleyici ortam ve SEC ile süren hukuki savaşa rağmen büyümeyi sürdürmeyi planlıyor.

Coinbase’in yayınladığı bir yorumda, şirketin platforma 50 büyük yatırımcıyı dahil ettiği ve bu yatırımcıların yalnızca yedi haftada etkileyici bir şekilde $5,5 milyar işlem gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Daha çok likidite ve kurumsal katılım sağlama yolunda erken aşamalardayız. Yılın ikinci yarısında daha fazla varlık ticareti ve spot işlem gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Coinbase, ABD’nin kripto sektöründe daha ilerici bir düzenleyici yaklaşım benimsemesini teşvik ediyor ve global düzenleyicilerle işbirliği yapma konusunda kararlılık gösteriyor.

Ancak, Coinbase’in uluslararası borsasında işlem hacmindeki bu artış, borsanın lider kripto borsası olan Binance’ı geçip geçemeyeceği konusunda soruları da beraberinde getiriyor. İki platform arasındaki rekabet, özellikle Coinbase’in küresel genişlemesini ve kripto ticaretine artan kurumsal ilgiyi dikkate alarak artabilir.

Şu anda Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto borsası konumunda. Ayrıca 18 farklı pazarda, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Dubai ve El Salvador gibi ülkelerde lisanslar ve onaylar alarak, en fazla lisanslı kripto borsası unvanını elinde bulunduruyor.

Coinbase, ABD’li Müşterilere Kripto Vadeli İşlemleri Sunacak

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Coinbase, Amerikalı kullanıcılara kripto vadeli işlemler sunma yetkisini Ulusal Vadeli İşlemler Derneği’nden (NFA) aldığını açıkladı. Bu onay, Coinbase’in Eylül 2021’de vadeli işlem komisyonculuğu faaliyetlerine başlamak için NFA’ya başvurduğu dönemin hemen ardından geldi.

Coinbase, kripto türev piyasasına erişimin, önemli büyüme ve kripto ekonomisinin genişlemesi için kritik olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, Coinbase, kripto topluluğunun menfaatlerini savunmak üzere bir kripto savunuculuk grubu olan Kripto İle Birlikte Duruşma İttifakı’nı kurdu. Bu bağımsız, kar amacı gütmeyen organizasyon, ABD’de dijital varlıklar için düzenleyici bir çerçeve geliştirme konusunda destek sağlamayı amaçlamaktadır.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ