Bitcoin (BTC) aylar ardından 40 bin doları aştı

Bitcoin (BTC) aylar ardından 40 bin doları aştı

Bitcoin’in rakibi Ethereum (ETH) ve diğer altcoin’ler de genel yükselişe eşlik ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 4.12.2023 - 10:00
  • Güncelleme : 4.12.2023 - 10:00
Sosyal Medya'da Paylaş
Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin (BTC) art arda yedinci haftayı yükselişle kapatırken Aralık ayına hızlı başladı. Geçtiğimiz hafta yüzde 6,74 değer kazanan BTC on dokuz ayın ardından 40 bin doların üzerine çıktı. Yılın son ayının ilk haftasında gaz kesmeyen lider kripto para an itibarıyla 41 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

Bitcoin’in rakibi Ethereum (ETH) ve diğer altcoin’ler de genel yükselişe eşlik ediyor. Benzer şekilde son 19 ayın rekorunu kıran Ether an itibarıyla 2 bin 258 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Standard Chartered’dan 100 bin dolar hedefi

Geçtiğimiz hafta kripto piyasasına dair beklentilerini paylaşan İngiliz bankası Standard Chartered analistleri BTC için çıtayı yükseğe koydu. 2024 yılında Bitcoin fiyatının 100 bin dolara ulaşama ihtimali üzerinde duran banka, bu hedefin spot yatırım fonlarının onay aldığı takdirde gerçekleşeceğine inanıyor.

Piyasalar bu hafta ABD’de Çarşamba günü açıklanacak olan ham petrol stoğu, Perşembe günü açıklanacak olan işsizlik başvuruları ve Cuma günü açıklanacak olan ortalama kazanç, tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerini takip edecek. Euro bölgesinde ise kripto paraların gidişatını etkileyecek önemli bir makro veri beklenmiyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ