Bitcoin (BTC) Bu Seviyeyi Aşarsa, Altcoin Rallisi Başlayabilir!

Bitcoin (BTC) Bu Seviyeyi Aşarsa, Altcoin Rallisi Başlayabilir!

Bitcoin'de sert hareketler bekleniyor.
  • Haber Merkezi
  • 6.01.2023 - 09:38
  • Güncelleme : 6.01.2023 - 09:38
Sosyal Medya'da Paylaş

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yatay bir trendin içerisine hapsolmuş gibi gözükmekte. Uzun bir süredir yeni bir patlama gerçekleştirmeyen BTC, bugün özelinde gelen tüm kötü haberlere direnmeyi başardı.

Haftalık grafik üzerinde Bitcoin’i incelediğimizde net bir şekilde 16.200 dolar seviyesinde tutunduğu görülebiliyor. Bu seviyelere gelen her düşüşte ciddi bir tepki alan BTC, yeni bir bullish formasyon oluşturuyor olabilir.

Bir trend dönüşüm formasyonu olarak adlandırılan 2’li dip oluşturduğu görülen Bitcoin, halen bu formasyonun boyun çizgisi 17.500 dolar direnci üzerinde haftalık kapanış gerçekleştiremedi.

 

Bitcoin (BTC) volatilite endeksini incelediğimizde ise tarihinin en düşük seviyelerinde olduğu görülüyor. Son dönemleri çok durgun günler geçiren BTC, 17.500 dolar direncini aşması halinde kademeli bir şekilde 25.200 dolara kadar yükseliş yaşayabilir.

Lider kripto para biriminin yüzde 50’ye yakın değer kazanması ise birçok altcoin‘in değerini 3’e katlamasını sağlayacaktır. Bu süreçte 10 katlık artış yapacak ürünlerde olsa da, ortalama olarak çoğu altcoin 3 katlık bir artış yapabilir.

Birçok kripto para yatırımcısının altcoin’lerde bir rahatlama rallisinin başlamasına ihtiyacı var. Çok zor günler geçiren kripto para yatırımcılar, ilerleyen süreçte başlayabilecek bir ara ralli ile tekrardan nefes almayı başarabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ