Bitcoin (BTC) Direniyor, Altcoin’ler Düşüyor! İşte Nedeni..

Bitcoin (BTC) Direniyor, Altcoin’ler Düşüyor! İşte Nedeni..

Altcoin'ler zor günler geçiriyor.
  • Haber Merkezi
  • 22.12.2022 - 09:35
  • Güncelleme : 22.12.2022 - 09:35
Sosyal Medya'da Paylaş

Bugün itibariyle kripto para sektöründe her ne kadar satıcıların baskın olduğu görülse de, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kayda değer devasa bir düşüş yaşamamış durumda. Altcoin‘lere baktığımızda ise ciddi düşüş yaşayan ürünlerin olduğu görülebilmekte.

dYdX gibi bazı altcoin’lerin kendi iç dinamiklerinden ötürü düşüşler meydana gelse de, genel olarak dominans tablosundaki artışlar bu düşüşleri tetikledi.

Kripto para sektöründen kademe kademe çıkışların olduğu görülüyor. Devasa yatırımcıların altcoin satışları yapması, borsa tahtalarında hacmin olmadığı bugünlerde sert düşüşler meydana getirebilmekte.

Kripto para sektörünün en büyük veri sağlayıcılarından bir tanesi olan CoinMarketCap’in aktardıklarına göre, aşağıda yer alan altcoin’ler Bitcoin’in satıcılara direndiği bugünde ciddi düşüşler yaşadı:

“DYDX, LSK, KRD, DESO, H2O VE FWT”

Yarın itibariyle ise altcoin yatırımcıları yine Bitcoin’i takip edecek. BTC’nin yarında 17 bin dolar direncini aşamaması, sert bir düşüşün yaşanmasına neden olabilir.

Bir süredir düşüşe geçmemek için direnmeye devam eden lider kripto para biriminin artık 17 bin dolar noktasını aşması gerekiyor. Bu direncin kırılması, altcoin’lerin tekrardan canlanmasını sağlayacaktır.

Altcoin yatırımı bulunan okurlarımızın Bitcoin’de yaşanabilecek olası sert hareketlere karşılık olarak hazırlıklı olmaları önerilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ