Bitcoin (BTC) İçin Uyarılar Geliyor! Analistler Yakında Yaşanacakları Açıkladı!

Bitcoin (BTC) İçin Uyarılar Geliyor! Analistler Yakında Yaşanacakları Açıkladı!

Bitcoin (BTC), son dönemde 51 bin dolar civarında konsolidasyon göstererek yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 26.02.2024 - 10:02
  • Güncelleme : 26.02.2024 - 10:02
Sosyal Medya'da Paylaş
En büyük kripto para Bitcoin (BTC) son dönemde yatay bir seyir izleyerek 51 bin dolar civarında konsolide oldu. Ocak ayının sonlarında 52 bin dolara doğru bir ralli yapmasının ardından yaklaşık dört hafta içinde ilk negatif haftalık kapanışını yaptı ve şu anda 1.011 trilyon dolarlık piyasa değeri ile 51 bin 500 dolar civarında işlem görüyor. Mart ayında Bitcoin’in blok ödülü yarılanması etkinliğine kadar potansiyel bir ralli beklentisi oluşurken JPMorgan analistleri blok ödülü yarılanamsının zaten fiyatlandırılmış olabileceğini ileri sürdü.

Bitcoin’de Önemli Bölgeleri İşaretleri

Yakından takip edilen kripto para analisti Ali Martinez, BTC’nin şu anda kısa vadeli yörüngesini belirleyebilecek iki önemli arz bölgesi içinde işlem gördüğünü söyledi. Buna göre önemli bir destek bölgesi olan ilk bölge 50 bin dolar ila 51 bin 570 dolar arasında ve yaklaşık 1.3 milyon cüzdan adresi bu bölgede 670 bin 220 adet BTC tutuyor.Öte yandan zorlu bir direnç bölgesi olarak hizmet veren ikinci bölge 51 bin 640 dolar ila 53 bin 200 dolar arasında ve 752 bin 600 cüzdan adresi toplu olarak 351 bin 600 adet BTC tutuyor. Martinez ayrıca Coinglass’ın verilerine göre BTC’nin 52 bin 250 dolara sıçraması halinde 76.38 milyon dolarlık yüksek miktarda tasfiye olabileceğini belirtti.

Analist direnç bölgesinin üzerinde kararlı bir kırılmanın 57 bin 130 dolara doğru yükselişin önünü açabileceğini ileri sürdü ancak, destek bölgesinin üzerinde tutunamaması halinde 47 bin 700 dolara doğru bir düzeltme olabileceği konusunda uyardı.

Blok Ödülü Yarılanması Sonrası 40 Bin Dolara Varan Bir Düşüş Bekliyor

Mevcut iyimserliğe rağmen, bazı piyasa analistleri Bitcoin’in fiyatındaki yükselişin kısa vadede sınırlı kalabileceğini ileri sürerek dikkatli olunmasını istiyor. Tecrübeli analist Michael van de Poppe, devam eden rallinin 54 bin dolar ila 58 bin dolar aralığında zirve yapabileceğini ve ardından muhtemelen blok ödülü yarılanmasından sonra 40 bin dolar ila 42 bin dolar aralığında önemli bir düzeltme yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.Dahası piyasa analistleri arasında bu yıl Wall Street’te potansiyel bir büyük düzeltme yaşanacağına dair endişeler var. Bitcoin maksimalisti Max Keiser kısa bir süre önce durumu 1987 benzeri bir düzeltmeyle karşılaştırdı ve Bitcoin’in böylesi dönemlerde riskten uzak bir varlık görevi göreceğine dair inancını dile getirdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ