Bitcoin (BTC) Short Pozisyonları Likit Etti! Piyasa Toparlanacak mı?

Bitcoin (BTC) Short Pozisyonları Likit Etti! Piyasa Toparlanacak mı?

Bitcoin'de ayı-boğa savaşı devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 23.12.2022 - 09:38
  • Güncelleme : 23.12.2022 - 09:38
Sosyal Medya'da Paylaş

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) bugün itibariyle düşüş yaşadığı görüldü. ABD borsalarının değer kaybetmesi nedeniyle satıcı baskısı ile karşı karşıya kalan BTC, yatırımcıların yine zarar etmesine neden oldu.

Bitcoin’deki düşüşler her ne kadar yatırımcıları zorlamaya başlamış olsa da, geçtiğimiz dakikalarda BTC’de boğaların tekrardan devreye girdiği ve fiyatların hızlı bir şekilde yükselişe geçtiği görüldü.

Her ne kadar son dakikalarda gelen bu yükselişleri göz önüne koyarsak kayda değer bir yükseliş trendi başladı demek için erken olsa da, ayılar zor dakikalar geçirmeye başladı.

 

Bitcoin’in ABD borsaları nedeniyle düşüşe geçmesinin ardından birçok yatırımcı short pozisyonlar açmaya başladı. BTC zirve seviyesinden yüzde 75 oranında geride olsa da, halen short açan isimler bulunmakta.

Bitcoin’in ise bu short pozisyonları tasfiye etmek için geçtiğimiz dakikalarda hızlı bir şekilde yükselişe geçtiği görüldü. Kısa bir süre içerisinde 16.850-16.950 dolar direnç aralığında yükselen BTC, ayıların bir kısımını tasfiye etmeyi başarmış durumda.

Şimdilik son görünümü incelediğimizde her ne kadar bu yükselişlerin devam etmesi çok olası gözükmese de, ilerleyen saatlerde durumlar değişebilir.

16.850-16.950 dolar direnç aralığını aşması halinde yükselişe devam edebilecek olan BTC, bu direnci aşamaması durumunda ise 16 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ