Bitcoin (BTC) Tekrardan Durgunlaştı! Peki Ya Altcoin’ler?

Bitcoin (BTC) Tekrardan Durgunlaştı! Peki Ya Altcoin’ler?

Kripto sektöründe yatay trend devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 2.03.2023 - 09:31
  • Güncelleme : 2.03.2023 - 09:31
Sosyal Medya'da Paylaş

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle 23.800 dolar direncinin altında akümüle olmaya devam ediyor. Yeni ay başlamış olsa da, Bitcoin halen kripto para yatırımcılarının beklediği sert hareketleri sergilememekte.

Kripto para sektöründeki volatilitenin düşmesi, alım iştahının da azalmasına neden oluyor. 2023 yılına fazlasıyla iyi başlayan BTC, şubat ayındaki yatay trendi ile birlikte sektördeki FOMO’nun kaybolmasına neden oldu.

Kripto para yatırımcıları çok zorlu bir 2022 yılı geçirdi. 2021 Kasım ayından bu yana hep düşüş yaşayan BTC, resmen altcoin‘lerin çöküş yaşamasına sebebiyet verdi.

Her ne kadar 2023’ün ilk ayında yatırımcılar umutlanmış olsa da, son haftalardaki hareketler tekrardan umutların körelmesine neden oluyor gibi gözükmekte.

Bugün itibariyle ise altcoin’lerin hareketlerine baktığımızda, kayda değer bir yükseliş veya düşüşün olmadığı görülüyor. Her ne kadar bazı altcoin’ler yüzde 10, 15 veya 20’lik yükselişler yaşamış olsa da, sektörde genel bir boğa trendinin olmadığı görülüyor.

Boğa trendinin yanı sıra şuan itibariyle kripto para sektöründe belirgin bir ayı trendi de bulunmamakta. Düşük volatilite ve yatay hareketler, yatırımcıların ilgisini köreltiyor.

İlerleyen günlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in 25 bin dolar direncini aşması, sektörün tekrardan toparlanmasını sağlayacaktır.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ