Bitcoin Fiyat Projeksiyonu 2024

Bitcoin Fiyat Projeksiyonu 2024

ETF girişi çekeceğini ve 2024'te yeni zirvelerle sonuçlanacağını tahmin ediyoruz.
  • Haber Merkezi
  • 28.02.2024 - 09:36
  • Güncelleme : 28.02.2024 - 09:36
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitcoin'in değeri arttıkça, dijital para birimi yatırımcılar ve finansal analistler arasında önemli bir tartışma konusu haline geliyor.

Bitcoin Değer Trendleri

Bitcoin son haftalarda önemli ölçüde değer kazandı ve bu hafta da yükselişini sürdürerek Salı günü 57.000 $'ı aştı. Bu artış, Kasım 2021'den bu yana Bitcoin için en yüksek değerlemeyle sonuçlandı.

Yılın başından bu yana, önde gelen dijital para birimi Bitcoin %35 oranında değer kazandı ve Salı günü %4'ün üzerinde ek bir artışa tanıklık ederek geçtiğimiz yıl %142'nin üzerinde genel büyümesine katkıda bulundu.

Analiz şirketi Compass Point yakın zamanda yaptığı bir analizde hem Bitcoin'in (BTC) hem de Ethereum'un (ETH) beklentileri aştığını ve önceki analizlerinden bu yana önemli bir büyüme gösterdiğini belirtti. Şirkete göre bu büyüme, kripto para ile ilgili hisse senetleri için de önemli getirilere yol açtı.

Örneğin, Coinbase (NASDAQ:COIN)'in hisse senedi değeri bu yıl %13'ün üzerinde artarken, Microstrategy'nin hisse senedi 2024'te %24,9 arttı.

Compass Point, Coinbase (COIN) hisselerine olan güveninin devam ettiğini ifade ederek, hisse senedi için "Satın Al" tavsiyesini ve 235 $ hedef fiyatını korudu. Şirket, Bitcoin'in piyasa hakimiyeti azaldıkça Coinbase'in artan ticaret hacimlerinden, daha güçlü bir perakende sektöründen, yükselen Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) fiyatları nedeniyle artan staking gelirinden ve özellikle kısa vadeli faiz oranları yüksek kalırken Tether'den pazar payı almaya başladıkça USD Coin'den (USDC) artan faiz gelirinden kazanç sağlayacağını öngörüyor.

Bitcoin Değeri için Projeksiyonlar

İleriye dönük olarak, Compass Point Bitcoin ve kripto para piyasası için olumlu bir bakış açısını korumakta ve 2024 takvim yılında Bitcoin'in değerinin potansiyel olarak yaklaşık 85.000 $'a ulaşması veya aşmasıyla önemli bir büyüme beklemektedir. Bu beklenti, Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) fon girişinin ticaret platformlarındaki mevcut arzı aşacağı tahminlerine dayanmaktadır.

Şirket, Bitcoin'in değer döngüsündeki bir önceki en düşük seviyenin Kasım 2022'nin sonlarında yaklaşık 16.500 $ olarak gerçekleştiğini gözlemledi.

Compass Point, "Bu noktadan itibaren, Bitcoin'in değerinin üç katına çıkarak şu anki yaklaşık 55.000 $ seviyesine ulaştığını gözlemledik," diye ekledi. "En düşük noktalarından başlayarak geçmiş üç yıllık döngülerin tarihsel analizi, tutarlı bir büyüme modeline işaret ediyor; bu eğilimler devam ederse, 2025'in ikinci yarısında veya 2026 takvim yılının başlarında zirveye ulaşarak önemli ölçüde değer kazanmaya devam edebilir."

Compass Point analistleri mevcut faiz oranlarının önceki döngülere kıyasla daha yüksek olduğunu kabul etmektedir. Sonuç olarak, genel getirilerin eskisi gibi yüksek seviyelere ulaşamayabileceğini öngörüyorlar.

Bununla birlikte, geçmiş döngülerin benzer modeller gösterdiğine dikkat çekiyorlar. Eğilimler bir değişikliğe işaret etmediği sürece şirket, yarılanma olayının ardından Bitcoin'in değerinde güçlü bir büyüme öngörmeye devam ediyor ve tarihsel olarak en güçlü büyümenin olaydan sonraki ilk yılda, artış oranı düşmeye başlamadan önce görüldüğünü belirtiyor.

Bernstein'daki analistler, yakın tarihli bir raporda, kripto para boğa piyasasının genişlediğini ve Bitcoin boğa piyasasının ETF'lere tutarlı girişlerle beslendiğini belirtti. Bir sonraki Bitcoin yarılanmasının 20 Nisan 2024 civarında gerçekleşeceğini ve tarihsel olarak dijital para biriminin değerinin bu tür olaylardan sonra yükselme eğiliminde olduğunu tahmin ediyorlar.

"Şu anda, Bitcoin'in piyasa davranışı yarılanmadan önce daha güçlü görünüyor. Bizim değerlendirmemize göre, yılın geri kalanında da ivmesini koruyacaktır," diye ifade ettiler. "Bitcoin ETF'leri aracılığıyla kurumsal yatırımcılar tarafından yönlendirilen talep piyasayı hareketlendiriyor ve Bitcoin refleksif bir varlık olduğu için, daha yüksek bir değerin daha fazla ETF girişi çekeceğini ve 2024'te yeni zirvelerle sonuçlanacağını tahmin ediyoruz."

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ