Bitcoin fiyatı arttı, kripto hisseleri ayağa kalktı

Bitcoin fiyatı arttı, kripto hisseleri ayağa kalktı

ABD enflasyon verileri, FTX'in yeni yönetiminin yaklaşık 5 milyar dolar likit varlığını geri alıp müşteri paralarının bir kısmını ödeyebileceği haberleri sonrası Bitcoin fiyatı yüzde 5’in üzerine çıkarak 19 bin dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin'in yükselişiyle beraber kripto ile ilişkili hisse senetlerinde de yüzde 60'a kadar artış görüldü.
  • Haber Merkezi
  • 13.01.2023 - 10:30
  • Güncelleme : 13.01.2023 - 10:30
Sosyal Medya'da Paylaş

Perşembe günü açıklanan ABD enflasyon verileri mütevazı bir gerileme gösterdi. Tüketici fiyat endeksi, aralık ayında Dow Jones tahminlerine paralel olarak aylık bazda yüzde 0.1 azaldı. Ancak fiyatlar yine de yıldan yıla yüzde 6.5 arttı.

Kripto hisseleri uçtu

Enflasyon verileri ve iflas sürecini başlatan FTX’in nakit ve dijital olmak üzere 5 milyar doların üzerinde likit varlığını geri aldığına dair çıkan haberler sonrası Bitcoin yükseldi.

Bitcoin’in yaklaşık bir buçuk ayın en yüksek seviyesine çıkması, kriptoyla ilişkili hisse senetlerini de harekete geçirdi. Coinbase hisseleri yaklaşık yüzde 8.6, madencilik şirketi Bı̇tfarms’ın ABD’de ı̇şlem gören hı̇sselerı̇ yüzde 44, bir başka madencilik şirketi Riot Platforms’un hı̇sselerı̇ ise yüzde 10’dan fazla artış kaydetti.

Yüzde 60’tan fazla yükselen de var

Öte yandan daha güçlü bir yükseliş, Nasdaq’ta yer alan madencilik şirketi Greenidge’de görüldü. Şirketin GREE koduyla işlem gören hisseleri yaklaşık yüzde 62 yükseldi. Diğer madencilik şirketlerinden Hive yüzde 36, Argo Blockchain yüzde 36.5, Marathon Digital yüzde 32, Core Scientific yüzde 22, Digihost yüzde 21, CleanSpark yüzde 11 ve Iris Energy ise yüzde 9 değer kazandı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ