Bitcoin fonlama oranları piyasa likidasyonlarının ortasında istikrar kazandı

Bitcoin fonlama oranları piyasa likidasyonlarının ortasında istikrar kazandı

Piyasada son 24 saat içinde 138 milyon dolarlık kümülatif likidasyon görüldü
  • Haber Merkezi
  • 26.12.2023 - 09:27
  • Güncelleme : 26.12.2023 - 09:27
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para piyasalarında, Bitcoin fonlama oranlarının son rallinin ardından normalleşmesiyle birlikte bir istikrar duygusu hakim olmaya başladı. Coinglass'a göre, önde gelen dijital para birimi için fonlama oranları şu anda %0,19 ile %0,93 arasında değişiyor. Bu değişim, Ethereum, Solana ve XRP de dahil olmak üzere başlıca kripto para birimleri arasında yayılan düşüş hissiyatının ortasında gerçekleşiyor.

Piyasada son 24 saat içinde 138 milyon dolarlık kümülatif likidasyon görüldü ve bu da tüccarlar arasında önemli bir satış olduğunu gösteriyor. Bu likidasyonlara ve piyasayı saran düşüş havasına rağmen, kripto para biriminin son fiyat dalgalanmalarını atlattıktan sonra olumlu eğilimini sürdürmesi bekleniyor.

Fonlama oranı, kripto türevleri piyasasında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini tutmanın maliyetini temsil eden kritik bir göstergedir. Bu oranların normalleşmesi genellikle tüccarların kaldıraçlı uzun pozisyonlar almaya daha az meyilli olduğunu gösterir ki bu da fiyat artışından sonra bir soğuma dönemi olarak yorumlanabilir.

Piyasa bu koşullara uyum sağladıkça, yatırımcılar ve tüccarlar daha geniş kripto para piyasasının sağlığını ve yönünü ölçmek için Bitcoin'in performansını yakından izliyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ