Bitcoin hacminin zirve ve dip yaptığı saatler belirlendi

Bitcoin hacminin zirve ve dip yaptığı saatler belirlendi

Kripto para piyasası toparlanıyor
  • Haber Merkezi
  • 27.01.2023 - 09:57
  • Güncelleme : 27.01.2023 - 09:57
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para piyasasında fiyatlar çok değişken olduğu gibi hacimler de önemli dalgalanmalar yaşıyor. Bu değişkenlik, gün içerisinde sıklıkla yaşanırken daha uzun periyotlarda da görülüyor. Bununla beraber, kripto paralar özellikle bazı saatlerde volatilite artışı yaşayabiliyor. Bitcoin için 2019’da bir çalışma yapılmış ve bir numaralı kripto paranın en çok TSİ 03.00 ila 04.00’te değişim gösterdiği tespit edilmişti. Şimdi ise bir başka araştırma, işlem hacimlerinde en düşük ve en yüksek seviyelerin ağırlıklı olarak hangi saatlerde kaydedildiğini ortaya koydu.

Kripto para araştırma şirketi CoinMetrics’in 2022 yılına göre derlediği verileri, Bitcoin spot işlem hacminin TSİ 17.00 ila 19.00 arasında en yüksek seviyeye çıktığını gözler önüne serdi. Aşağıdaki grafik, günlük spot işlem hacminin saatlere göre değişimini gösteriyor. İşlem hacminde en düşük seviye ise genellikle TSİ 00.00’den sonra görülüyor.

 

Kripto para piyasası toparlanıyor

Piyasa, FTX’in batışı ve Alameda’nın piyasayı etkileyen çöküşünden sonra toparlanmaya başladı. Bitcoin’in 2023’ün başından bu yana toparlanması da yatırımcılara umut aşıladı. Lider kripto para, 16 bin dolar seviyelerinden 23 bin doların üzerine çıkarken ayı piyasası sırasında kaybettiği piyasa değerinin yüzde 40’ından fazlasını da geri kazanmayı başardı.

En büyük Bitcoin opsiyon borsası konumundaki Deribit’teki Bitcoin opsiyonlarının toplam hacmi geçen hafta 4,25 milyar dolara yükselerek FTX’in iflas etmesinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ