Bitcoin Halving Yaklaşıyor: Piyasanın Geleceği Ne Olacak?

Bitcoin Halving Yaklaşıyor: Piyasanın Geleceği Ne Olacak?

Küçük ve Orta Ölçekli BTC Sahipleri Güven Gösteriyor
  • Haber Merkezi
  • 4.09.2023 - 09:39
  • Güncelleme : 4.09.2023 - 09:39
Sosyal Medya'da Paylaş

Lider, kripto para birimi $BTC’nin tarihsel olarak Bitcoin Halving gibi önemli olaylar etrafında belirli ticaret kalıplarını takip ettiği biliniyor. Ancak, Bitcoin, Halving’e altı ay kala güçlü bir destek bölgesinde bulunuyor.

Kripto Ekosisteminde Boğa Ortamı

Kripto piyasa ekosistemi, XRP davası Özet Kararı, birkaç spot Bitcoin ETF başvurusunun yapılması ve Grayscale’in Bitcoin Trust’ını spot ETF ürününe dönüştürme üzerine olan davada son kazancı gibi önemli gelişmelere şahit oldu. Bu nedenle, yatırımcı duyarlılığı genel olarak boğa yönlü, ancak BTC fiyatı büyük oranda yatay bir seyir izlemekte. MicroStrategy ile kripto ekosistemi, bu varlığa olan güven konusunda başvurulabilecek büyük bir kurumsal yatırımcıya sahip.

Küçük ve Orta Ölçekli BTC Sahipleri Güven Gösteriyor

Glassnode verilerine göre, 10 $BTC’den fazla olan Bitcoin cüzdan adresleri, artış potansiyeline olan inançlarını giderek daha fazla gösteriyor. Verilere göre, şu anda 10 Bitcoin’den fazla tutan adres sayısı 157,352 ile son üç yılın zirvesine ulaştı ve 2023 Ocak’tan bu yana istikrarlı bir büyüme gösterdi.

Öte yandan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile spot Bitcoin ETF alanındaki son gelişmeler, Ekim 2023’te Blackrock başvurusu için bir sonraki son tarihte büyük bir etkiye sahip olabilir. Yakın zamanda yaşanan gecikme ile SEC, BlackRock, Invesco, Bitwise ve WisdomTree gibi şirketler için bir sonraki karar süresini 2023’ün ortalarına kadar erteledi.

Diğer yandan, uzmanlar, 840,000. blokta Nisan veya Mayıs 2024’te gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Halving olayına kadar BTC fiyatında bir sıçrama öngörüyorlar.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ