Bitcoin için 36 bin dolarlık tahmin: “VIX endeksi yükselişin habercisi olabilir”

Bitcoin için 36 bin dolarlık tahmin: “VIX endeksi yükselişin habercisi olabilir”

Bitcoin’de açık pozisyonlar aniden yükseldi
  • Haber Merkezi
  • 4.07.2023 - 09:45
  • Güncelleme : 4.07.2023 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitcoin yeniden mütevazı bir şekilde yükselişe geçerken araştırma şirketi Fairlead Strategies'in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, bir numaralı kripto paranın 36 bin dolar yolunda olduğunu öne sürdü.

Araştırma şirketi Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, Bitcoin’in yakın vadede 36 bin dolara kadar yükselebileceğini ileri sürdü.

Stockton, CNBC’ye yaptığı yorumda bu potansiyel yükselişin önemli bir göstergesi olarak, Bitcoin’deki son taban kırılımını ve buna benzer bir şekilde hisse senedi piyasalarındaki kırılımı gösterdi. Ayrıca, volatilite endeksindeki düşüşün hem Bitcoin hem de hisse senedi piyasasındaki yükselişin habercisi olduğuna inandığını ifade etti.

Fairlead Strategies yöneticisi, Bitcoin ve borsa arasındaki ilişkiyi vurgulayarak hisse senedi piyasasının performansını da ele aldı. S&P 500’ün mayıs ayı ortasındaki çıkışının yanı sıra NASDAQ’ta gözlemlenen benzer momentumun Bitcoin’inkine paralel bir eğilim sergilediğini vurguladı.

Bitcoin’de açık pozisyonlar aniden yükseldi

Bu arada Bitcoin’in fiyatı bir kez daha 31 bin dolar sınırını aştı ve bu durum açık pozisyonlardaki ani artışla desteklendi. Belirli bir sözleşmenin açık ve hâlâ devam eden pozisyonlarının toplam sayısını ifade eden açık pozisyonlar, yalnızca iki saat içinde 300 milyon doların üzerinde bir sıçrama yaşadı.

Piyasa analistleri bu yoğun fiyat dalgalanmasını piyasanın baskılanmasına bağlıyor. Konuşulan teorilerde bir fiyat ne kadar uzun ve güçlü bir şekilde kısıtlanırsa, sonunda gevşediğinde tepkinin o kadar patlayıcı olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan dijital varlık yatırım yönetimi firması CoinShares, pazartesi günü kurumsal yatırımcıların dijital varlık ürünlerine yatırım yapmaya devam ettiğini ve bir önceki hafta toplam 125 milyon dolar enjekte edildiğini bildirdi. Firma ayrıca bu yatırımların çoğunluğunun Bitcoin üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ