Bitcoin İçin Ünlü İsimden Önemli Alım Fırsatı Tavsiyesi! 2020’dekinin Tekrarı Yaşanabilir!
  • Bitcoin İçin Ünlü İsimden Önemli Alım Fırsatı Tavsiyesi! 2020’dekinin Tekrarı Yaşanabilir!

Bitcoin İçin Ünlü İsimden Önemli Alım Fırsatı Tavsiyesi! 2020’dekinin Tekrarı Yaşanabilir!

Anthony Pompliano, Bitcoin'in yakın gelecekte spot Bitcoin ETF'si onayı ve blok ödülü yarılanması gibi iki önemli olayla karşı karşıya olduğunu söyledi.
  • Haber Merkezi
  • 4.09.2023 - 09:31
  • Güncelleme : 4.09.2023 - 09:31
Sosyal Medya'da Paylaş
Kripto para yatırımcıları Bitcoin‘in (BTC) önümüzdeki aylarda nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken ünlü risk sermayedarı Anthony Pompliano, en büyük kripto paranın 2020’deki boğa piyasasını tekrarladığı iki tür olaylar karşı karşıya olmasını beklediğini açıkladı.

Spot Bitcoin ETF’si ve Blok Ödülü Yarılanması

CNBC ekranlarına konuk olan Pompliano, düzenleyicilerin en sonunda spot tabanlı bir Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) yeşil ışık yakacağını söyledi. Risk sermayedarı bir spot Bitcoin ETF’sinin onaylanması Bitcoin’in bir sonraki blok ödülü yarılanması sırasında gerçekleşecek olursa en büyük kripto para tam gelişmiş bir boğa piyasasına girebileceğine işaret ederek şunları belirtti:

Vadeli işlemler tabanlı ETF’lerimiz var. Bence spot tabanlı bir Bitcoin ETF’si için de onay alacağız. Buradaki asıl soru bunun ne zaman olacağı. İnsanların bahsetmediği şeylerden biri de bu ETF’nin bir talep şoku yaratacak olması. Bu gerçekleştiğinde sektöre akacak varlıklar olacak. Ancak blok ödülü yarılanması yaklaştıkça, bu blok ödülü yarılanması bir arz şoku ile çakışacak ve bence bu gerçekleşirse fiyatta oldukça önemli bir yükseliş gördüğümüz 2020’nin bir tekrarını görebiliriz.

 

Bilmeyenler için Bitcoin blok ödülü yarılanması diğer bir deyişle Bitcoin block reward halving, madencilerin çıkardıkları blok başına aldıkları ödül miktarının yüzde 50 oranında yarılanmasıdır. Ortalam her dört yılda bir gerçekelen Bitcoin’in bir sonraki blok ödülü yarılanmasının Nisan 2024’te gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Spot Bitcoin ETF’si Onayı Kurumsal Yatırımcı Akınına Neden Olacak

Dahası Pompliano, spot Bitcoin ETF’sinin piyasaya çıkar çıkmaz güçlü ve büyük yatırımcıların en büyük kripto paraya akın etmesini beklediğinin altını çizerek “Bir bireysel yatırımcıysanız ve son iki, üç, beş yıl içinde Bitcoin’e maruz kalmak istiyorsanız muhtemelen bunu yapmanın bir yolunu bulmuşsunuzdur. Dolayısıyla bireysel yatırımcılardan çok fazla giriş olacağını düşünmüyorum ancak devlet varlık fonlarının ya da çok büyük kurumsalların Coinbase‘e girip spot Bitcoin satın almadığını düşünüyorum. Bence spot Bitcoin ETF’si ile olacak asıl giriş kurumsallardan olacak.” dedi.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, bu yazının hazırlandığı sırada son 24 saatte yüzde 0,49 yükselişle 26 bin dolar seviyesinin hemen üzerinde tutunmaya çalışıyor. BTC‘nin fiyatın 26 bin 10 dolarla son 7 günde yüzde 0,04 düşüşle işlem görüyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ