Bitcoin Layer’ı Stacks, Yükselişe Geçti

Bitcoin Layer’ı Stacks, Yükselişe Geçti

Teknik Gelişmeler Fiyatı Etkiliyor
  • Haber Merkezi
  • 12.02.2024 - 09:43
  • Güncelleme : 12.02.2024 - 09:43
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin‘in akıllı sözleşme platformu Stacks (STX), değer kazanmayı sürdürerek 2 dolar hedefine ilerliyor. Son 24 saatte %36 artışla işlem hacmi 166,6 milyon dolara yükselen STX, kripto para dünyasında dikkat çekiyor. Piyasa değeri %4 artarak 2,6 milyar dolara ulaşan Stacks, teknik ve ekosistem gelişmeleriyle canlanma yaşıyor.

Teknik Gelişmeler Fiyatı Etkiliyor

Stacks fiyatında etkili olan önemli bir teknik gelişme, 21 aydır devam eden üçgen formasyonun direnç çizgisinin kırılması oldu. Bu durum, fiyatların daha da yükselmesinin önünü açabilir. Ek olarak, Stacks’in DeFi ekosistemi, kilitli toplam değerde (TVL) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 64,3 milyon dolara çıktı ve bu gelişme, Stacks’in değerinde artışa katkı sağladı.

Bitcoin Halving’e Doğru Stacks’in Önemi

Stacks için bir diğer önemli kilometre taşı ise, Bitcoin ekosistemi için önemli olan Nakamoto yükseltmesinin beklentisi. Bu güncelleme, Bitcoin’in Layer 2 çözümleri arasında merkezi olmayan hareketini kolaylaştırmayı hedefliyor. Stacks bu güncellemeye en iyi şekilde hazır durumda ve bu, platform için önemli bir büyüme fırsatını temsil ediyor. Pantera Capital’den Cosmo Jiang, Stacks’in Bitcoin güvencesiyle desteklenen tek akıllı sözleşme platformu olduğunu vurguluyor.

Yine de Stacks’in fiyatı, 10 Ekim 2021’de ulaşılan 3,31 dolarlık rekor seviyeyi geçemedi. Mevcut dolaşımdaki 1,44 milyar STX ve %6,97’lik yıllık arz enflasyon oranına rağmen Stacks, gelecekteki büyüme ve benimsenme için iyi bir konumda görünüyor. Bu durum, Bitcoin ekosisteminin genel sağlığını destekleyen altcoin’in yeniden canlanmasıyla uyum içindedir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ