Bitcoin madencileri, yarılanma olayı yaklaştıkça satış baskısını artırıyor

Bitcoin madencileri, yarılanma olayı yaklaştıkça satış baskısını artırıyor

Bu zorluklara rağmen kripto para biriminin piyasa değeri 514 milyar doların üzerinde güçlü kalmaya devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 29.09.2023 - 09:40
  • Güncelleme : 29.09.2023 - 09:40
Sosyal Medya'da Paylaş

Analist Miles Deutscher'e göre Bitcoin madencileri, ekstreme hash oranları, madencilikteki zorlukları ve kârlılıklarını azaltan artan enerji maliyetleri nedeniyle satış baskısının yoğunlaşmasıyla karşı karşıya. Bitcoin'in yarılanma (halving) olayı yaklaştıkça madenciler, sermaye rezervlerini güçlendirmek için Bitcoin'lerini tasfiye etmeyi seçebilir.

Bu eğilimi destekleyen, borsalara rekor miktarda madenci geliri gönderildiğini ve böylece piyasanın satış baskısını yoğunlaştırdığını gösteren Glassnode'dan gelen verilerdir. Bu baskıya rağmen Bitcoin'in fiyatı, son 24 saat içinde hafif bir artış sağladı ve 24 saatlik işlem hacminde önemli bir artışla 26.401,61 dolara ulaştı.

Bununla birlikte TradingView'den yapılan bir analiz, güçlü satış baskısının devam ettiğini gösteriyor. Bu zorluklara rağmen kripto para biriminin piyasa değeri 514 milyar doların üzerinde güçlü kalmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta boyunca Bitcoin'in değeri, %2'nin biraz üzerinde düşerken geçen ay %1,46'lık bir artış gördü. Önümüzdeki haftalar, bu baskıların Bitcoin'in yaklaşan yarılanma olayı karşısında yörüngesini nasıl şekillendireceğini gözlemlemek için çok önemli olacak.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ