Bitcoin Madencisi CleanSpark, Zarar Açıkladı

Bitcoin Madencisi CleanSpark, Zarar Açıkladı

Dünya genelinde yaşanan son olaylar ve Bitcoin fiyatındaki düşüşler, Bitcoin madencilik şirketlerini de olumsuz etkiliyor. Bitcoin madencisi CleanSpark, 42.3 milyon dolarlık net zarar bildirdi.
  • Haber Merkezi
  • 15.12.2022 - 09:49
  • Güncelleme : 15.12.2022 - 09:49
Sosyal Medya'da Paylaş

CleanSpark Tahminlerini Tutturamadı

Bitcoin madencisi CleanSpark, ortalama 27.1 milyon dolarlık gelir tahmini açıklamıştı. Ancak, bu miktara ulaşamadı. Şirket, 26.2 milyon dolar gelir bildirdi. 42.3 milyon dolarlık GAAP dışı net zarar da Eylül 2022’de sona eren üç aylık dönem için 15.4 milyon dolar olan tahminden daha kötü bir şekilde geldi.
CleanSpark CFO’su Gary A. Vecchiarelli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 

Bu dördüncü çeyrek kayıplarının çoğu, öncelikle Bitcoin bakiyelerinin yanı sıra öz sermaye araçlarının değiştirilmesinden kaynaklanan gayri nakdi masraflardan kaynaklanıyordu. O zaman bile düzeltilmiş FAVÖK’ümüz, iş modelimizin gücünü ve ölçeğini temsil eden bir önceki yıla göre yüzde 500 artışla 65.7 milyon dolar oldu.

FactSet tarafından derlenen 4.3 milyon dolarlık ortalama analist tahminine kıyasla çeyrek için 2.9 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK. Son olarak şirket mesai sonrası işlemlerde yaklaşık yüzde 5 değer kaybı yaşadı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ