Bitcoin Opsiyonlarındaki Blok Ticaretinden Kritik Sinyal! Ay İçinde Volatilite Artacak!

Bitcoin Opsiyonlarındaki Blok Ticaretinden Kritik Sinyal! Ay İçinde Volatilite Artacak!

Bitcoin opsiyonlarındaki önemli bir blok ticareti, büyük bir yatırımcının stratejik olarak yüksek volatilite hazırlığı yaptığını gösteriyor.
  • Haber Merkezi
  • 6.02.2024 - 12:32
  • Güncelleme : 6.02.2024 - 12:32
Sosyal Medya'da Paylaş
Toplam piyasa değeri ile dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin (BTC) bir süredir 43 bin dolar ila 42 bin dolar aralığında nispeten istikrarlı bir şekilde işlem görüyor. Bu istikrarlı seyrin ortasında Bitcoin opsiyon verileri, yatırımcılar için volatilitenin artacağının sinyalini veriyor.

Bitcoin Opsiyonlarında Dikkat Çeken Blok Ticareti

Greeks.Live’dan derlenen son opsiyon piyasası verileri, Bitcoin opsiyonlarında önemli bir gelişmenin olduğunu ortaya koyuyor. Bitcoin istikrarlı bir şekilde işlem görürken gerçekleştirilen büyük bir blok ticareti analistlerin dikkatini çekti.

Bu önemli işlemde, portföyün toplam maliyetini amorti etmek için stratejik olarak tasarlanmış şekilde yatırımcının çanak stratejisiyle bin 500 set Şubat alımı yaparken bin 500 set Nisan satışı yaptığı görüldü. Dikkat çekici bir şekilde, bu işlemle ilişkili portföyün tamamı 260 milyon dolar nominal değere sahip ve günlük zaman diliminde kaydedilen toplam hacminin yüzde 30’undan fazlasını temsil ediyor.

Aşağıdaki görseldeki kar ve zarar (PNL) tablosu, bu işlemin arkasındaki yatırımcının Şubat ayında yüzde 10 veya daha fazla bir piyasa hareketi beklediğini ortaya koyuyor. Bu işlemi benzersiz kılan şey ise büyük ölçekli yatırımlarda nispeten nadir bir strateji olan beklenen volatilitenin yönüne ilişkin belirsizlik.

İşleme ait veriler daha detaylı bir şekilde incelendiğinde, yatırımcının Şubat sonunda vadesi dolacak 45 bin adet alım opsiyonunda short pozisyona sahip olduğu ve kısa volatiliteden uzun volatilite duruşuna geçtiği görülüyor. Bu ayrıntıların kapsamlı incelemesi göz önüne alındığında, yatırımcılar kısa volatilite pozisyonları konusunda dikkatli olmaları gerekiyor, zira piyasada bu önemli 260 milyon dolarlık blok ticarete dayalı olarak cari ay içinde yüzde 10’luk kayda değer bir volatilite artışı görülebilir. Kısa volatiliteden uzun volatiliteye doğru yaşanan stratejik kayma, önümüzdeki haftalarda piyasada volatilitenin artacağı beklentisini destekliyor.

Bitcoin ve Kripto Para Piyasasının Anlık Görüntüsü

BTC‘nin ana vadeli opsiyon zımni volatiliteleri (IV’ler) oldukça düşük seviyelere geriledi ve kısa ve orta vadeli IV’ler için yüzde 40’ın altına düşmüş durumda. Bu da mevcut piyasa koşullarını uygun maliyetli alımlar için oldukça elverişli hale getiriyor. Halihazırda salınımlar yaşayan alt taraftaki kısa vadeli opsiyonları satın almak için başa baş oranı oldukça yüksek.

Kripto paralar için faiz oranı piyasasında kaldıraç seviyeleri kademeli olarak artarken, son zamanların en düşük seviyesinden bir toparlanma söz konusu. Özellikle, son dönemde yüksek faizli emirlerin ortaya çıkışı, fon fazlası olan yatırımcıların fırsattan yararlanmak için kredi piyasasına yeniden girmeyi değerlendirebileceklerini gösteriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ