Bitcoin Ordinals’ın Kurucusu Casey Rodarmor’dan Yenilikçi Yaklaşım: RUNES

Bitcoin Ordinals’ın Kurucusu Casey Rodarmor’dan Yenilikçi Yaklaşım: RUNES

Bitcoin Frontier Fund’dan 100 bin dolarlık teklif sundu.
  • Haber Merkezi
  • 27.09.2023 - 10:05
  • Güncelleme : 27.09.2023 - 10:05
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin Ordinals’ın mucidi Casey Rodarmor, Bitcoin ağındaki NFT‘lerin oluşturulması ve aktarılması için yeni bir yöntem sundu. Bu yeni yaklaşım, Runes adı verilen ve mevcut BRC-20 token standardına bir alternatif olarak sunulan bir sistem. BRC-20 tokenleri, Bitcoin ağındaki NFT’lerin oluşturulması ve aktarılması için kullanılıyor. Ancak, Rodarmor, bu sistemin Bitcoin ağında aşırı miktarda “önemsiz” UTXO’ların oluşmasına neden olduğunu belirtiyor.

Rodarmor, bu sorunu aşmak için Runes’i önerdi. Runes, UTXO tabanlı bir alternatif olarak işlev görüyor ve Bitcoin’in çerçevesine sorunsuz bir şekilde entegre olurken UTXO karmaşasını en aza indiriyor. Rodarmor, UTXO tabanlı protokollerin Bitcoin’in ilkelerine uyum sağladığını ve “gereksiz” UTXO oluşumunun nasıl engellendiğini de açıkladı.

UTXO’lar, Bitcoin defterinin bütünlüğü ve şeffaflığı için önemli. Her işlem, mevcut UTXO’ları girdi olarak kullanır ve çıktı olarak yenilerini üretir. Ancak, UTXO modelinin benimsenmesi, ağ boyutunun artması, depolama alanı ve token protokolü için bant genişliği gibi zorlukları da beraberinde getiriyor.

Rodarmor, gereksiz UTXO’ların oluşumunu en aza indirerek depolama sorunlarını azaltabileceğimizi belirtti. Ayrıca, değiştirilebilir token protokollerinin çevreleyen sorunlarını da vurguladı. Bununla birlikte, Rodarmor, NFT’lere karşı şüpheli olmasına rağmen, Bitcoin için avantajları artıran faydalı bir token protokolü olasılığını kabul etti.

Tüm bu yenilikçi yaklaşımları doğrulama ve etkinliğini belirleme amacıyla, Ordinals Show’un ortak sunucusu Trevor Owens, Runes’lara büyük ilgi gösterdi ve hatta işlevsel bir Runes uygulaması oluşturabilecek geliştiricilere Bitcoin Frontier Fund’dan 100 bin dolarlık teklif sundu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ