Bitcoin rallisi kripto madencilik şirketlerini rahatlattı

Bitcoin rallisi kripto madencilik şirketlerini rahatlattı

Borcun varlığa göre oranı düşüşte
  • Haber Merkezi
  • 19.04.2023 - 09:48
  • Güncelleme : 19.04.2023 - 09:48
Sosyal Medya'da Paylaş

Geçtiğimiz sene bazıları iflas eden bazıları ise iflasın eşiğinden dönen kripto para madencilik şirketleri Bitcoin'in 30 bin doların üzerine giden rallisinin ardından iyice nefes aldı. Madencilerin 30 günlük ortalama gelirleri, günde 27.3 milyon dolara kadar çıktı. Bu rakam haziran ayından bu yana görülen en büyük seviye oldu.

Geçtiğimiz sene Terra LUNA çöküşüyle başlayan ve haziran ayında Bitcoin fiyatının 17 bin dolara kadar inmesiyle iyice büyüyen kripto krizinde madencilik şirketleri de yavaş yavaş nefes almaya başladı. Blockchain.com şirketinden gelen veriler, Bitcoin madencilik şirketlerinin hazirandan bu yana en yüksek ortalama günlük gelir seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Şirketlerin günlük ortalama gelir seviyesi 27 milyon 340 bin dolar olurken, bu rakam Bitcoin’in rekor kırarak 69 bin dolar olduğu 2021 yılının kasım ayının ise hala çok gerisinde… O dönem aylık bazdaki günlük ortalama gelir 61.2 milyon dolara kadar yükselmişti.

Hatırlanacağı üzere hazirandan başlamak üzere madenci şirketlerin büyük bölümü sadece birkaç ay içinde on binlerce BTC satmışlardı. Iris Energy ve Core Scientific gibi şirketler ise iflasın eşiğine gelmişler ve adeta direkten dönmüşlerdi.

Borcun varlığa göre oranı düşüşte

Sene başından bu yana borçlarının toplam varlıklarına oranı 2’den 0.5’e düşen Marathon Digital firması bu anlamda en büyük gelişmeyi gösteren madencilik şirketi olurken, Greenidge Generation için bu rakam ise 11.7’den 5.8’e giden düşüş oldu. Marathon ile birlikte en büyük madencilik şirketlerinden biri olan RIOT’ın hisse değerlerindeki artışlar da dikkat çekiyor. İki şirketin hisse fiyatları sene başından bu yana 3 kattan fazla arttı.

Elektriğin ucuzlaması da etken

Bitcoin fiyatının artışının yanı sıra, ABD’deki elektrik fiyatlarında yaşanan düşüşler de şirketlerin rahatlamasında büyük etken sahibiydi. Bilindiği üzere dünyadaki kripto para madencilerinin büyük kısmı 2021’deki Çin yasaklarının ardından ABD^’ye geçmişlerdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ