Bitcoin Son Durum: Yeni Haftada BTC Fiyatında Yeni Dipler Mi Bekleniyor?

Bitcoin Son Durum: Yeni Haftada BTC Fiyatında Yeni Dipler Mi Bekleniyor?

Bitcoin, SEC onaylı ETF sonrası düşüşte; fiyat 42.588 dolarda.
  • Haber Merkezi
  • 15.01.2024 - 09:42
  • Güncelleme : 15.01.2024 - 09:42
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin’de sıkıntılı süreç devam ediyor. Geçen hafta SEC tarafından verilen Bitcoin ETF onayının ardından herkesin yükseliş beklediği piyasaya düşüş hakim oldu. Düşüş son zamanlarda görülmedik bir hal aldı ve birbiri ardına gelen dört gün negatif kapanışla uzun süredir görülmeyen bir kayıp serisini yansıttı. Yazım saati itibariyle Bitcoin Fiyatı %0,22 düşüşle 42.588 dolar seviyesinde alıcı buluyordu ve market hacmi 834 milyar dolara gerilemişti.

Bitcoin ETF – Haber Etkinliğini Sat

BlackRock Inc. ve Fidelity Investments gibi dev varlık fonu yönetim şirketlerinin de yer aldığı 11 ETF başvurusunun onaylıyla birlikte işleme açılmasının ardından Bitcoin çok kısa bir süre içerisinde iki yılın en yüksek seviyesine yani 49.000 dolara ulaşmıştı.

Daha sonrasında gelen düşüş ise kripto para analisti Tony Sycamore’un belirttiği üzere söylentiyi al, gerçeği sat fiyat tepkisini ortaya koydu. Sycamore’e göre Bitcoin fiyatında 38.000 dolar ile 40.000 dolar fiyat aralığına gerilenmesi mümkün olabilir.

Bloomberg Intelligence’ın son dönemde Bitcoin ETF’lerini en yakından takip eden kıdemli analisti Eric Balchunas’a göre, piyasaya yeni giriş yapan ABD spot fonlarına işlemlerin ilk iki gününde 819 milyon dolarlık giriş yaşandı.

Bunlar içerisinde BlackRock’ın başlattığı iShares Bitcoin Trust 500 milyon dolarlık yatırım alırken, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund 422 milyon dolarlık yatırımla dikkat çeken diğer şirketler oldu.

Piyasa içerisinde olumsuz durumlar da yaşandı. 26 milyar dolarlık dikkat çekici varlığa sahip olan ve bu alanda ilk sırada yer alan Grayscale Bitcoin Trust, geçen hafta yatırımcıların ters köşe olmasına sebep oldu ve ETF’ye dönüştürülmesinin ardından 579 milyon dolarlık önemli çıkışlarla panik havası yarattı.

Bitcoin Fiyatı Düşer Mi?

Son Dönemde yaptığı analizlerle dikkat çeken Ali Martinez, Bitcoin hakkında olası fiyat yönü tahminlerini ortaya koydu ve fark edilebilir bir paralel kanalın varlığına dikkat çekti. Martinez’in aşağıda görülen paylaşmış olduğu grafiğine göre, Bitcoin’in kanalın üst sınırında, 48.000 dolar seviyesinde bir dirence sahip olduğu görülüyor.

Üst direncin 48.000 dolar olduğu grafikte Bitcoin için alt sınır ise 34.000 dolar bölgesinde bulunuyor ve olası bir düşüş fiyatı bu seviyeye çekebilir. Olası bir biçimde bahsedilen seviyelere düşüş daha sonrasında Bitcoin’in görülen üst seviyesine yani 57.000 dolara ilerlemeyi tetikleyebilecek bir yükselişi başlatabilir.

Martinez ayrıca bir konuya daha dikkat çekti. Analist, Bitcoin Madencileri Pozisyon Endeksi’nde (MPI) 12 Ocak’ta 9,43’e yükselen kayda değer değişim olduğunu belirtti. Yükselen MPI, madencilerin normalden daha yüksek hacimde Bitcoin’lerini taşıdığını ve olası satışlar gerçekleştirebileceğini işaret etmektedir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ