Bitcoin transferinin kolay yolunu Michael Saylor anlattı

Bitcoin transferinin kolay yolunu Michael Saylor anlattı

Küresel yazılım şirketi MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve piyasanın en bilinir Bitcoin savunucuları arasında bulunan Michael Saylor, Bitcoin Lighting Network’ü kurumsal e-posta adresine entegre etti.
  • Haber Merkezi
  • 19.04.2023 - 09:56
  • Güncelleme : 19.04.2023 - 09:56
Sosyal Medya'da Paylaş
Böylece isteyen herkes Michael Saylor’a “[email protected]” e-posta adresini kullanarak LN ağı aracılığıyla BTC gönderebiliyor. Lightning Address protokolü kullanılarak yapılan bu entegrasyon sayesinde kullanıcılar BTC adresini e-posta adresi gibi daha bilindik tanımlayıcı ögelere tanımlayabiliyor.

Lightning Network, yıllardır Bitcoin ağındaki ödemeleri daha ucuz ve daha hızlı hale getiren Bitcoin katman-2 ağı olarak bir ölçeklendirme çözümü olarak çalışıyor.

Michael Saylor, bir süredir Lightning Network’e verdiği desteği dile getiriyordu. Son hamlesinde ise kurumsal e-posta adresini Bitcoin Lightning Network ağına eklediğini Twitter üzerinden duyurarak Bitcoin ağına olan desteğine devam etti.

MicroStrategy, dünyanın en çok Bitcoin tutan kurumsal şirketi olma unvanını koruyor. Şirket, son Bitcoin alımıyla yaklaşık 4,17 milyar dolar değerindeki 140 bin BTC’ye sahip oldu. Ayrıca toplam BTC maliyetini de 29.800 dolara çeken şirket, geçen hafta Bitcoin'in 30.000 doların üzerine çıkmasıyla aylar sonra kârlı duruma geçti.

Bitcoin, bugün 29.900 dolar seviyesinde bulunurken gün içinde 29.000 dolar seviyesinden dikkat çeken bir sıçrama gerçekleştirdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ