Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Kritik Gün Bugün! Saat 22.30’da Fırtına Kopacak, İşte Beklentiler!
  • Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Kritik Gün Bugün! Saat 22.30’da Fırtına Kopacak, İşte Beklentiler!

Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Kritik Gün Bugün! Saat 22.30’da Fırtına Kopacak, İşte Beklentiler!

İstihdam ve enflasyon verilerinin dikkatle izlendiği piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi.
  • Haber Merkezi
  • 13.12.2023 - 12:26
  • Güncelleme : 13.12.2023 - 12:26
Sosyal Medya'da Paylaş
Küresel piyasalarla birlikte Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler için ayın en önemli günü geldi. Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklayacak ve Fed Başkanı Jerome Powell önemli mesajlar verecek. Fed’den faiz değişikliği beklenmezken, faiz kararı sonrası Powell’ın mesajları önem arz edecek.

Önemli Veri Akışı Sonrası Gözler Fed Faiz Kararına Çevrildi

Geçtiğimiz hafta boyunca küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasasında ABD’den gelen istihdam verileri takip edildi. Buna göre özel sektör istihdamı olarak adlandırılan ADP Tarım Dışı İstihdam verisi bu ay 103 bin kişi artış göstererek piyasa beklentilerinin altında kaldı. Geçen haftanın son işlem gününde açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi ise 180 bin artış beklentisinin üstünde 190 bin kişi artmış olsa da, işsizlik oranı yüzde 3,7 ile beklentilerin altında kalarak bir önceki aya ait olan yüzde 3,9 seviyesinden gerilemiş olması dikkat çekti.

Öte yandan yeni haftayla birlikte piyasaların odağında ilk olarak dün açıklanan ABD Tüketici Enflasyonu verisi vardı. Buna göre ABD’de Kasım ayında yıllık enflasyon beklentilere paralel olarak yüzde 3,1 arttı. Bir önceki ayda açıklanan yıllık enflasyon artışı ise yüzde 3,2’ydi. Yıllık çekirdek enflasyon ise beklentilere paralel olarak yüzde 4 arttı. Bir önceki ayda açıklanan yıllık çekirdek enflasyon artışı ise yüzde 4’tü. Gelen enflasyon verisi Fed’e ilişkin güvercin beklentileri artırarak risk iştahını desteklese de piyasalar nefesini bugün TSİ 22.00’da açıklanacak olan faiz kararına ve karar sonrası 22.30’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak olan Fed Başkanı Powell’ın vereceği mesajlar için tutmuş durumda.

10 Büyük Bankanın Fed Tahminleri

Küresel piyasalarla birlikte Bitcoin ve altcoin’lerde gözler dün başlayan ve kararları bugün açıklanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında. Toplantıdan politika faizinin yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulması yönünde kararın çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, Fed Başkanı Powell’ın sözle yönlendirmelerinin de büyük önem taşıdığı değerlendiriliyor. Bu doğrultuda sizin için 10 büyük bankanın Fed tahminlerini derledik.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ