Bitcoin ve Altcoin’ler, Kötü Bir Gün Geçirdi! Yarın Neler Olabilir?

Bitcoin ve Altcoin’ler, Kötü Bir Gün Geçirdi! Yarın Neler Olabilir?

Altcoin'lerde düşüşler can yakıyor.
  • Haber Merkezi
  • 16.12.2022 - 09:29
  • Güncelleme : 16.12.2022 - 09:29
Sosyal Medya'da Paylaş

Bugün itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin yaşandığı görülebiliyor. Dün olduğu gibi yine kötü bir gün geçiren dijital varlıklar, Amerikan Merkez Bankasının (FED) söylemlerinin ardından tekrardan düşüş trendine girmiş olabilir.

2 gün içerisinde 18.400 dolar noktasından 17.400 dolara kadar düşüş yaşayan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), şuan itibariyle destek noktasında tutunmuşa benziyor.

Lider altcoin olan Ethereum‘a (ETH) baktığımızda ise çok daha kötü bir tablo bizleri karşılamakta. ETH’nin yükselen trendinin de altına sarkmış olması, altcoin’ler üzerindeki satıcı baskısını artırmaya devam etmekte.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap’in aktardıklarına göre, bugün itibariyle ilk 500 kripto para içerisinde en fazla düşüşü Bitcoin Standart Hashrate Token (BSHT) yaşamış durumda.

Son 24 saat içerisinde yüzde 45 oranında değer kaybeden BSHT, bu düşüşü Binance borsasından delist edilmesinden ötürü yaşadı.

BSHT’nin dışında aşağıda yer alan altcoin’lerde son 24 saat içerisinde yüzde 10’dan fazla değer kaybetti:

“MRS, MXC, DGB, TEL, RKN VE USDN”

Listede bir stablecoin‘in yer alması son ayı sezonunun ne denli zorlu geçtiğini kanıtlıyor. WAVES ekosisteminin stablecoin’i olan Neutrino USD (USDN), son 24 saat içerisinde yüzde 26 oranında değer kaybetmiş durumda.

Yarın itibariyle ise USDN veya BSHT gibi özel durumu olmayan altcoin’lerin bu düşüşlerin ardından yukarı yönlü tepkiler vereceği tahmin edilmekte.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ