Bitcoin ve Altcoin’lerde BlackRock’ı Unutturacak Gelişme! Xbox Tarihindeki En Büyük Sızıntı!
  • Bitcoin ve Altcoin’lerde BlackRock’ı Unutturacak Gelişme! Xbox Tarihindeki En Büyük Sızıntı!

Bitcoin ve Altcoin’lerde BlackRock’ı Unutturacak Gelişme! Xbox Tarihindeki En Büyük Sızıntı!

Sızdırılan belgeler, Microsoft'un Xbox konsoluna bir kripto para cüzdanı entegre etmeyi planladığını ortaya çıkardı.
  • Haber Merkezi
  • 26.09.2023 - 10:04
  • Güncelleme : 26.09.2023 - 10:04
Sosyal Medya'da Paylaş
Yakın zaman önce sızdırılan belgelere göre teknoloji devi Microsoft, popüler oyun konsolu Xbox’a bir kripto para cüzdanı entegre etmeyi planlıyor. Belgelerde ayrıca Mayıs 2022’ye kadar uzanan ve gelecek konsol sürümüne bir kripto para cüzdanı dahil etme niyetlerini özetleyen bir Xbox yol haritası da yer alıyor.

Xbox Tarihindeki En Büyük Sızıntı

Teknoloji devi Microsoft için kısa süre önce sızdırılan belgeler, Xbox konsoluna bir kripto para cüzdanı entegre etmeyi planladığının ortaya çıkmasına neden oldu. Belgelerde Mayıs 2022’ye kadar uzanan ve gelecek konsol sürümüne bir kripto para cüzdanı dahil etmeye dönük bir Xbox yol haritası da yer aldı.

Microsoft’un kripto para ile ilgili son planını ortaya çıkmasını sağlayan bu sızıntı, bu tür düzenlenmemiş e-postaların nadiren kamuya açık hale gelmesi nedeniyle “Xbox tarihindeki en büyük” sızıntı oldu. Xbox başkanı Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde sızıntıyla ilgili olarak Microsoft personeline bir e-posta gönderdi ve planların FTC – Microsoft davasının bir parçası olarak yanlışlıkla ortaya çıktığını kabul ederken şunları söyledi:

Belgelerin çoğu bir yıldan daha eski olsa ve planlarımız evrim geçirmiş olsa bile bunun hayal kırıklığı yarattığını biliyorum. Ayrıca hepimizin planlarımızın ve ortaklarımızın bilgilerinin gizliliğini çok ciddiye aldığımızı da biliyorum. Bu sızıntı açıkçası bizim bu beklentiyi karşılayamadığımız anlamına geliyor.

Oyun Sektörü Bitcoin Rallisine Yön Verebilir

Birçok piyasa gözlemcisi ve uzmanı oyun endüstrisi ve kriptonun bir araya gelmesinden heyecan duyuyor. Kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss kriptonun oyuncu parası olduğunu ve oyun endüstrisinin müzik endüstrisi ve Hollywood’un toplamından daha büyük olduğunu belirtti.

Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler, çevrimiçi oyunlarda değişim değeri, kazanç ödülleri ve diğer şeylerden oyun endüstrisinin doğal müttefiki gibi görünüyor. AltTabCapital’in Yatırımcı İlişkileri Başkanı Michael Silberberg, kripto paralar ve oyun arasındaki ilişkinin her zaman için birbirine yakın, iç içe olduğunun altını çizdi. Üstelik bu ilişki oyun ekosisteminin sadece bir segmentiyle sınırlı değil.

Aslında, oyun içi mikro işlemler küresel oyun gelirlerinin neredeyse yarısına katkıda bulunuyor. Microsoft’un Xbox’a zincirler arası cüzdanları entegre etmesi, bir sonraki oyun geliştiricileri dalgasına, oyuncuların oyun içi dünyada somut değer yaratmalarını ve korumalarını sağlamalarına kapı aralıyor. Bu da Bitcoin’in gerçek sahipliğini, dijital varlıkları, merkeziyetsiz oyuncu güdümlü piyasaları ve dijital ekonomi dolandırıcılığının azalmasını kolaylaştırıyor. Dahası Microsoft, geçtiğimiz ay yapay zeka ve Web3 dünyasını bir araya getirmek için Aptos Lab ile de ortaklık kurmuştu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ