Bitcoin Yükseldikçe Yükseliyor! Ölü Kedi Sıçraması mı?

Bitcoin Yükseldikçe Yükseliyor! Ölü Kedi Sıçraması mı?

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son birkaç saat içinde yüzde 12'lik sağlam bir yükseliş yaptıktan sonra 25 bin dolara yaklaştı. Bitcoin'de neler oluyor? Gelin daha yakından bakalım.
  • Haber Merkezi
  • 16.02.2023 - 10:07
  • Güncelleme : 16.02.2023 - 10:07
Sosyal Medya'da Paylaş
Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son birkaç saat içinde yüzde 12 gibi güçlü bir yükseliş yaptıktan sonra 25 bin dolara yaklaştı. BTC yazım sırasında son 24 saatte yüzde 11,72 yükselişle 24 bin 702 dolardan ve 476 milyar dolarlık piyasa değeri ile işlem görüyor. Peki Bitcoin’de neler oluyor? Gelin daha yakından bakalım.

Bitcoin’de Neler Oluyor?

Bitcoin’in son fiyat hareketi piyasada düşüş bekleyen yatırımcıları şaşırttı. Zincir üstü veri platformu Santiment yükselişe ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “Bitcoin, düşüş trendindeki yatırımcıları şaşırtarak son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Fiyatların 14 Ağustos 2022 tarihinden bu yana ilk kez 24 bin 200 doların üzerine çıkmasıyla birlikte, kilit paydaşların güveninin arttığının bir işareti olarak balina cüzdan adreslerinin sayısının arttığı görülüyor.” notunu düştü.Bitcoin, yazım sırasında yüzde kazanımı bakımından diğer tüm kripto paralara başka bir deyişle altcoin’lere liderlik ediyor. Geçtiğimiz ay, kripto para işlem hacimleri söz konusu olduğunda altcoin’lerin BTC üzerinde hakimiyet kurduğu görülmüştü. Santiment, balinaların ve işlem hacminin altcoin’lerden Bitcoin’e kaymasının beklenebileceğine dikkat çekti.

Son hamleyle birlikte BTC‘de boğalar üstünlüğü ele geçirmiş gibi görünüyor. Coinglass’ın verilerine göre, son 24 saat içinde Bitcoin için yapılan toplam açığa satış (short) likidasyonu 85 milyon dolara yükseldi. Ayrıca, Bitcoin türevleri piyasasındaki yatırımcılar arasında da iyimserlik hızla artıyor. Bitcoin sürekli vadeli işlem piyasasındaki açık faiz (OI), yatırımcıların ağırlıklı olarak açığa alış (long) pozisyonu aldıklarını gösteriyor. Fonlama oranlarının ağırlıklı olarak pozitif olması da açığa alış pozisyonu alma isteğinin arttığını ortaya koyuyor.

Dolayısıyla, zincir üstündeki veriler boğaların açıkça sürücü koltuğunda olduğunu ve bugünkü fiyat artışının bir ölü kedi sıçraması olmayabileceğini gösteriyor. Yukarı yönde BTC’nin yükselişini devam ettirebilmesi için 25 bin doların üzerinde bir günlük mum kapanışı olması gerekiyor.

Bitcoin’in Başlattığı Partiye Altcoin’ler de Katılmaya Başladı

Bitcoin ile birlikte altcoin‘ler de partiye katılmaya başlamış durumda. Şu anda piyasa değeri bakımında en büyük 10 altcoin’in yüzde 9 ila 12 arasında değişen oranlarda yükseldikleri görülüyor.

En büyük altcoin Ethereum (ETH) yüzde 9,25 oranında yükseldi ve şu anda bin 700 dolara yakın bir bir noktada işlem görüyor. Ethereum’un Layer-2 ölçeklenebilirlik platformu Polygon (MATIC) da son günlerde yüksek miktardaki balina katılımıyla güçlü bir fiyat rallisi yaptı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ