Bitcoin Yükselişi İçin Geri Çekilme Bekleniyor

Bitcoin Yükselişi İçin Geri Çekilme Bekleniyor

Analiste göre, BTC’nin C dalgasının ilk aşamalarında olduğunu ve aşağı yönlü
  • Haber Merkezi
  • 6.09.2023 - 09:26
  • Güncelleme : 6.09.2023 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para analisti ve trader Bluntz, Bitcoin‘in (BTC) 2018’deki ayı piyasasının en dip fiyatından yüksek kazanç sağlayan bir isim. Bluntz, en büyük kripto paranın yılın en yüksek seviyelerini görmek için hazırlık yaptığını öne sürdü. Ancak, BTC’nin yükseliş ivmesini yeniden kazanmadan önce daha fazla geri çekilme yapacağı konusunda uyarıda bulundu.

Analiste göre, Elliott Dalga Teorisi’ne dayalı bir analiz yaparak, BTC’nin beş dalgalı bir ralliyi takiben kazanımlarının bir kısmını kaybettiği ABC formasyonu takip etmesi bekleniyor. Bluntz, BTC’nin yaklaşık 16 bin dolardan 32 bin dolara kadar olan yukarı yönlü beş dalgalı bir hareketi tamamladığını ve şu anda ABC düzeltmesinin ortasında olduğunu belirtti.

Analiste göre, BTC’nin C dalgasının ilk aşamalarında olduğunu ve aşağı yönlü hedefine giden yolda beş dalgalı bir düzeltmeden geçmesi bekleniyor. Bluntz, ABC düzeltmesi sona erdiğinde BTC’nin yükseliş trendine devam etmesini beklediğini ifade etti.

Bluntz’a göre, bu süreç tamamlandığında, BTC’nin dip oluşturmaya başlayacağını ve ardından 32 bin dolar civarında yeni bir tepe oluşturacağını belirtti. Ancak bu sürecin bir ay kadar daha süreceğini tahmin ediyor.

Son olarak, CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin son 24 saatte yüzde 0,13 düşüşle 25 bin 729 dolardan işlem görüyor. Veriler, en büyük kripto paranın son 7 günde yüzde 6,30, son 30 günde ise yüzde 11,43 düştüğünü gösteriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ