Bitcoin’de 2018 benzerliği: Öncekilerden daha kötü değil

Bitcoin’de 2018 benzerliği: Öncekilerden daha kötü değil

Bitcoin’in yükseliş yolunda olabileceğini ima eden bir grafik paylaştı.
  • Haber Merkezi
  • 4.01.2023 - 10:52
  • Güncelleme : 4.01.2023 - 10:52
Sosyal Medya'da Paylaş

Crypto Capital Venture’ın kurucusu Dan Gambardello, Twitter hesabından mevcut kripto ayı piyasası hakkındaki görüşlerini paylaştı. Gambardello, birçok kişinin aksine, kripto para piyasasının bundan önce görülenlerden daha kötü olmadığına inandığını belirterek Bitcoin’in yükseliş yolunda olabileceğini ima eden bir grafik paylaştı.

Grafiğe eklediği kırmızı oklar, Bitcoin fiyatını önemli ölçüde aşağı çeken altı aylık kırmızı mumların ardından yeşil mumların ortaya çıktığını gösteriyor. Bu durum, halihazırda 2015 ve 2018’deki ayı piyasalarından sonra gerçekleşmişti. Crypto Capital Venture’ın kurucusuna göre grafik şimdi, Bitcoin için yeşil bir mum oluştuğuna işaret ediyor.

Kasım’da kripto başkaydı

Kasım 2022’de kripto para piyasası FTX borsasının batışına tanık olarak fazlasıyla kayıp yaşadı. Bitcoin’i ve onunla birlikte tüm kripto piyasasını aşağı çekti. BTC 21 bin 300 dolar seviyesinden düştü ve şu anda 16 bin 600 aralığında işlem görüyor.

Bitcoin bundan önce de Fed’in şahin politikası sebebiyle kademeli olarak düşüyordu. Fed, enflasyonu yavaşlatmak amacıyla faiz oranlarını yükseltmeye devam etti. En son faiz artırımı aralık ayında gerçekleşti. ABD merkez bankasının bu manevrası, Bitcoin’in 18 bin dolarlık bölgesinden o zamandan beri işlem gördüğü 17 bin dolar seviyesinin altına kaymasına neden oldu. Ancak bu artış öncekilerden 50 baz puan daha azdı. Fed, enflasyonu dizginlemek için bu yıl da faiz oranını yükseltmeye devam etmeyi planlıyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ