Bitcoin'de 41.5 Milyon Dolarlık Long Pozisyon Tasfiye Edildi: İşte BTC'nin Gelecekteki Yol Haritası ve Olası Senaryolar
  • Bitcoin'de 41.5 Milyon Dolarlık Long Pozisyon Tasfiye Edildi: İşte BTC'nin Gelecekteki Yol Haritası ve Olası Senaryolar

Bitcoin'de 41.5 Milyon Dolarlık Long Pozisyon Tasfiye Edildi: İşte BTC'nin Gelecekteki Yol Haritası ve Olası Senaryolar

Bitcoin Nereye Gidebilir?
  • Haber Merkezi
  • 25.07.2023 - 09:48
  • Güncelleme : 25.07.2023 - 09:48
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitcoin'in %3,5 oranında düşerek 29.000 doların altına inmesi long pozisyon tasfiyelerinde bu artışa neden oldu.

Şu an için Bitcoin 29.169 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto piyasasında yatırımcılar, bu yılki başarılı gidişatın ardından kazançlarını koruma eğilimindeler. Yeni ve olumlu bir katalizör eksikliği, piyasadaki yükselişi sınırlıyor.

Bu haftaki ABD Federal Rezerv kararları ve ABD'nin temel enflasyon verileri, piyasa hareketlerinde belirleyici olabilir. Ayrıca, dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance ile ilgili son haberler de fiyat hareketlerini etkileyebilir.

Eğer Bitcoin 28.500 doların altına inerse, CoinGlass.com verilerine göre birçok long pozisyon tasfiye riskiyle karşı karşıya kalabilir.

 

Ancak düşüş bekleyenlerin çok heyecanlanmamasında fayda var. Eğer Bitcoin aniden 29.000 dolar seviyelerine tekrar yükselirse, bu, short pozisyonların sıkışmasına neden olabilir. Bitcoin'in fiyatı 29.600 dolara tekrar ulaşırsa, 600 milyon dolar değerindeki short pozisyonlar tasfiye riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Bitcoin Nereye Gidebilir?

Pazartesi günü yaşanan düşüşe rağmen, yatırımcılar Bitcoin'in yakın dönemdeki hareketleri konusunda iyimserliğini koruyor. 

Bu durum, Bitcoin opsiyon piyasasındaki fiyatlandırmalardan da anlaşılıyor.

The Block tarafından sunulan verilere göre, Bitcoin'in 7 gün içerisinde sona erecek opsiyonları için %25 delta çarpıklığı son olarak 1.25 civarında görüldü. Bu veri, yatırımcıların, eş değeri düşüş opsiyonlarına göre, yükseliş opsiyonlarına daha fazla prim ödediğini gösteriyor.

30, 60, 90 ve 180 gün sonunda sona erecek opsiyonlar için %25 delta çarpıklığı ise 2 ile 6 arasında daha yüksek seviyelerde. Bu durum, opsiyon yatırımcılarının Bitcoin'in yakın dönemde yukarı yönlü hareket edeceğine dair güvenlerinin devam ettiğini gösteriyor.

Bu görüş, Bitcoin'in genel olarak olumlu teknik analizleriyle uyum içerisinde.

Bitcoin'in fiyatı bu hafta 50 günlük hareketli ortalamasının biraz üzerindeki 29.000 dolar seviyesinin altına düşme riskiyle karşı karşıya. Bu durum, Mayıs ayı sonlarında görülen en yüksek seviye ve 100 günlük hareketli ortalama olan 28.500 dolarlık destek seviyesinin test edilmesine yol açabilir.

Bu haftaki ABD Federal Rezerv toplantısının, bu haftaki faiz artırımının döngüdeki son artış olacağına dair beklentilere karşı çok fazla direnç göstermesi beklenmiyor. 

Ayrıca, Bitcoin hala kurumsal ilginin artmasından ve geçen ay Wall Street devlerinin Bitcoin ETF başvurularından dolayı olumlu etkileniyor. Bu yılın yükseliş trendinin altına düşme olasılığı şu an için çok güçlü görünmüyor.

Eğer Bitcoin 28.000 dolar seviyelerine düşerse, bu durum uzun vadeli Bitcoin boğaları tarafından güzel bir alım fırsatı olarak görülebilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ