Bitcoin’de BlackRock tartışması sürüyor: “Göz ardı edilmesi inanılmaz”

Bitcoin’de BlackRock tartışması sürüyor: “Göz ardı edilmesi inanılmaz”

“Bu kadar çok insanın göz ardı etmesi ve küçümsemesi inanılmaz”
  • Haber Merkezi
  • 20.06.2023 - 09:37
  • Güncelleme : 20.06.2023 - 09:37
Sosyal Medya'da Paylaş

Yönetimi altında yaklaşık 10 trilyon dolarlık varlık bulunan dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusu yapmasının yankıları sürüyor.

Söz konusu başvuru, sektörde son derece olumlu karşılanırken, BlackRock’ın bu başvurulardaki başarısı dikkate alındığında onaylanmasına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

“Bu kadar çok insanın göz ardı etmesi ve küçümsemesi inanılmaz”

Kripto para analisti ve ekonomist Alex Krüger’e göre, BlackRock ETF haberleri, piyasaya yılın en kolay long (uzun) fırsatlarından birini verdi ve bu çoğu insan tarafından göz ardı edildi. Krüger, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bitcoin BlackRock ETF haberleri piyasaya yılın en kolay long (uzun) girişlerinden birini verdi. Bu kadar çok insanın bunu göz ardı etmesi ve küçümsemesi inanılmaz.” ifadelerini kullandı.

Onay alması halinde BlackRock’ın ETF’inin Bitcoin varlıkları Coinbase tarafından saklanacak. Nakit varlıklar ise The Bank of New York Mellon tarafından tutulacak. Ayrıca ETF, onaylanırsa ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’i olacak.

Daha önce BlackRock’ın ETF başvurusu yapacağına dair söylentiler dolaşıyordu. Şirket, son başvuru ile, bu spekülasyonları doğrulamış oldu. BlackRock, son yıllarda Bitcoin ve kripto para piyasasına artan bir ilgi gösterdi. Şirket, geçtiğimiz yılın ağustos ayında kurumsal müşterilerine yönelik olarak özel bir Bitcoin fonu kurduğunu duyurmuştu.

BlackRock’ın başvurusu, SEC’nin onayına tabi olacak. SEC, bugüne kadar tüm spot Bitcoin ETF başvurularını reddetti. Hatta kripto odaklı en büyük yatırım şirketlerinden Grayscale Investments, Bitcoin fonunu ETF’ye dönüştürmek için SEC’ye başvurmuş, bu başvurusu reddedilince kurumu mahkemeye vermişti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ