Bitcoin’de (BTC) Balinalar Birikim Modunu Açtı! Neler Olacak?

Bitcoin’de (BTC) Balinalar Birikim Modunu Açtı! Neler Olacak?

Bitcoin (BTC) yatırımcılarında, son birkaç haftada BTC'nin 43.000 doların altına düşmesi ile ilgi azaldı.
  • Haber Merkezi
  • 5.02.2024 - 09:47
  • Güncelleme : 5.02.2024 - 09:47
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin (BTC) yatırımcıları son birkaç hafta içerisinde lider kripto para biriminin 43.000 doların altına düştüğü için kar elde edemiyorlardı. Ayrıca BTC’nin büyüme ivmesi yakın geçmişte azaldı. Uzmanlara göre balinalar bu fırsatı daha fazla BTC depolamak için kullandı. Peki, balinaların eylemleri BTC’nin geçmişteki ihtişamını yeniden kazanması için yeterli olacak mı?

Bitcoin’de Satış Baskısı

Yavaş fiyat hareketi sayesinde kripto para etrafındaki piyasa hissiyatı da düşüşe geçti. CryptoQuant’dan elde edilen verilere göre, BTC’nin Coinbase Premium endeksi düşüş yönünde hareket ediyor. Bu durum yazı kaleme alındığında ABD’li yatırımcılar arasında satış eğiliminin baskın olduğu anlamına gelebilir. Popüler bir kripto para analisti olan Crypto Tony de bir tweet’inde BTC’nin olumlu bir trend içinde olmasına rağmen yavaşladığını belirtti.BTC’nin 43.000 doların altına düşmesi endişe kaynağı gibi görünse de balinalar daha fazla token biriktirmeye devam etti. 3 Şubat tarihinde Santiment böyle bir durumu vurgulayan bir tweet attı. Tweete göre bakiyesi 1.000 ila 10.000 BTC arasında olan cüzdanların sayısı yalnızca son altı günde %2,5 arttı. Bu durum Kasım 2022’den bu yana en yüksek artış oldu.

 

BTC Cüzdanlarında Düşüş

Bununla birlikte bakiyesi 100 ila 1.000 BTC arasında olan cüzdanlar %1’in üzerinde düşüş yaşadı. Bu durum Kasım 2022’den bu yana en düşük seviyedeki gerileme oldu. Bahsedilen veri kripto para alanındaki büyük oyuncuların BTC’ye güvendiklerini ve yakında toparlanmayı umduklarını gösterebilir. Balinalar BTC biriktirirken madencilerin de kripto paradan kurtulduğunu görmek ilginç olabilir. Daha önce madenciler tarafından Bitcoin’in hızla satılmasının rezervlerde kayda değer bir azalmaya yol açtığı açıklanmıştı. Uzmanlar, balinalardan gelen satın alma baskısının BTC’nin rotasını değiştirmesi için yeterli olup olmayacağını görmek için günlük grafiğini ele aldı.

Analizlere göre, hem Bitcoin’in göreceli güç endeksi’nin (RSI) hem de para akışı endeksi (MFI) yana doğru hareket ediyor. Bu durum devam eden hareketsiz fiyat hareketinin daha uzun süre devam edebileceğini ve yatırımcıların BTC’nin yeni zirvelere ulaşmasını görmek için daha uzun süre beklemek zorunda kalacağını gösterebilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ